MADBLOG & LIVSSTIL

Banan Tarte Tatin - kender I den?

Jeg så den anden dag, at Mira Arkin havde lavet Banan Tarte Tatin, og så fik jeg også lyst til det. Det er absolut ikke en kage der hører til dem man skal spise ofte - heller ikke selvom der er banan i. Ikke fordi den ikke smager godt, men fordi der er en del kalorier i. Kagen er super hurtig at lave, hvis man altså gør som jeg, og køber en færdig butterdej.
Tarte Tatin er en fransk opfindelse, og er egentlig med æbler. Franskmændene laver de smukkeste mønstre med æblerne i deres tarte tatin, men jeg synes også bananskiverne giver et smukt og lidt sjovt mønster. Sammen med karamellen siger det vist sig selv, at det bare smager godt.
Egentlig skal den laves i en pande, som kan gå i ovnen, men det virker nu også fint at lave den i en tærteform. Men har du en støbejernspande, hvor også håndtaget kan klare ovnen, kan den fint laves i den.

Banan Tarte Tatin
3 forme (ca. 12-15 cm)
3 plader butterdej fra frost
2-3 bananer
1 stort eller 2 små æbler
100 gr farin/rørsukker
50 gr smør
evt. lidt revet citronskal

Smør formene med smør.
Skær æbler i små tern, og kom dem i en skål med koldt vand.
I en pande smeltes sukkeret langsomt. Begynder det at ryge før alt er smeltet, så rør lidt rundt så det smelter. Når al sukkeret er smeltet, kommes det kolde smør i, og der røres lidt rundt til det også er smeltet.
Kom nu de afdryppede æbletern i, og lad det simre stille, ligesom når man laver sukkerbrunede kartofler. Æblerne afgiver vædske, og det skal koge helt ind, ellers får du en blød butterdej. Når massen er en tyk sirup, fordeles karamelmassen med æbleterne i de 3 forme. Pas på, det er meget varmt.
Skær bananer i skiver og fordel dem i formene. Tryk dem gerne lidt ned i karamellen.
Den optøede butterdej rulles let ud, så hver plade kan dække en form. Skær til så det passer til formen, og tryk dejen godt ned
Skær lufthuller i dejen, så dampen kan komme ud.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Tag formene ud, skær lidt rundt i kanten, så intet hænger fast. Læg en tallerken ovenpå og vend hurtigt rundt. Woohoo der er en flot tarte tatin, klar til servering.

Tærten smager bedst lun, og med koldt creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis til.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *