Mums en lækker fiskeret jeg fik lavet i dag. Den var sprængfyldt af smag, og lige tilpas dampet.
Jeg har lige købt nogle krydderurter, der skal plantes ud i haven når tiden er til det. Så de stod og fristede, og et par af dem blev da også anvendt her.
Torskeret til 2 personer.
2 gode stykker torskefileter
Lidt citronmelisseblade
Lidt citrontimian
Tomatsalt fra Mariager Saltlager
2 dl. druesaft, æblesaft eller hvidvin
1 pære i meget tyndeskiver
2 jordbær i skiver
Tomatsalt
Gør fisken klar i fadet. Hak krydderurter groft og kom dem over fisken sammen med et godt drys tomatsalt(indeholder timian, tørrede tomater, salt og oregano). Hæld væden ved. Jeg havde en flaske druesaft, så det blev brugt.
Kom folie over fadet og sæt det i oven i ca. 20 'min. Fisken skal være nok, men ikke kedelig og tør.
Skær pæren i tynde skiver. Læg dem i et fad og hæld 1-2 spsk vand ved. Drys godt med tomatsaltet, og sæt også dem i oven i 15 min. (der skal ikke noget over)
På tallerkenen lægges pærer og jordbærskiver. Lidt dampede og smørvendte gulerødder lægges også på, og fisken øverst. Hæld lidt væde fra fadet ved, og server.
Tomatsaltet kan købes hos Mariager Saltshop, sammen med en masse andre spændende salte.
Rent faktisk er jeg meget imod at anvende jordbær uden for sæson. Men de så så lækre ud i butikken, så jeg kom til at købe dem. Og underligt nok, smagte de faktisk ret godt. Nu kan jeg så glæde mig til den danske sæson starter, for de er nu de bedste.
Skriv din kommentar her