Fiskefrikadeller med remouladesovs

Vi får tit fisk, men er ikke så gode til at få fiskefrikadeller, selvom det jo smager godt.

I dag fik jeg endelig købt torsk og laks til frikadellerne.

Fiskefrikadeller

  • 200 g torskefiletstykker
  • 200 g fersk laks i mindre stykker
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1dl fløde
  • 1 håndfuld hakket dild
  • Salt og peber

Kom fisken i blenderen og rør den sej med salt og peber. Den er sej, når den begynder at samle sig i en klump. Kommes over i en skål, hvor ægget tilsættes, og farsen røres sammen igen. Derefter tilsættes fløden i en tynd stråle, mens der fortsat røres. Hak til sidst løget fint og vend det i sammen med dilden.

Sæt frikadellerne på en pande med en ske dyppet i vand.

Remouladesovs

Lav en opbagt sovs af smør, mel og kartoffe2lvand eller mælk.

Jeg havde en rest af noget creme fraiche der var krydret med hvidløg, salt, peber og dild (ca 2 dl), som jeg tilsidst vendte i sovsen sammen med 1 dl grov remoulade.

Man kan faktisk slet ikke se den grove remoulade på billedet, det ligner mere persillesovs, hvilket også ville smage godt til. Men det er altså en remouladesovs

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*