MADBLOG & LIVSSTIL

Esbjerg i foråret

Pyha hvor tiden bare flyver afsted. Lige pludselig kan jeg se, at jeg ikke har været her inde i lidt for lang tid. Det må der rådes bod på nu!

Når vejret arter sig som det har gjort her i april, er det næsten ikke til at komme ind og og lave noget i køkkenet. Den forgangne weekend var da helt utrolig dejlig, med masser af sol og varme.

Jeg var en tur i Esbjerg på weekend, og det var den helt rigtige weekend vi der havde valgt. Med solen var der også masser af liv i Esbjergs gader.
Vi havde lejet os ind i en lille fin lejlighed, gennem AirBnB. Det er altså rigtig godt, og nu har jeg efterhånden prøvet det en hel del gange, og aldrig været uheldig eller utilfreds. Det har så kun været i Danmark, men Danmark er også dejlig 🙂
Når jeg vælge stedet, kigger jeg altid på de omtaler stedet har fået. Og der er mange med super god omtaler. Du kontakter udlejer gennem siden Airbnb, og der bliver som oftest svaret meget hurtigt. De eller den der vælger at udleje deres lejlighed, hus eller blot et værelse, åbner døren til deres private hjem, og derfor behandler man det selvfølgelig også med respekt. Det er en god måde, at "deles" om lejligheder på den måde.


Men nu er Esbjerg jo ikke kun overnatning. Esbjerg er i dag den 5. største by i Danmark. Men sådan har det ikke altid været. I 1867, bestod den af to gårde og tre huse, og der var 23 indbyggere. Først ca. 10 år senere, da havnen kom til.  men begyndte bebyggelsen at vokse, og gav grobund for et begyndende handelsliv med købmænd, slagtere og bagere, ligesom de første fiskere fandt vej til Dokhavnens rolige bassin. Herefter kom eksport af kreaturer og senere af smør og bacon.

Byen indeholder mange spændende steder, og vi blev meget tiltrukket af havnen. Det er en meget stor havn, ikke med fiskekuttere, men en travl havn med offshore-aktiviteter. Esbjerg er i dag Danmarks absolutte energimetropol.


Er du i Esbjerg, skal du tage dig tid til at besøge Esbjerg Museum, hvor der er meget spændende både om hvordan byen er opstået, krigen og frem til det den er i dag. Det er ret så spændende at følge. Gå en tur langs strandpromenaden og med Landgangen (en bro mellem havn og by) ned til havnen. Vi syntes især det var flot om aftenen, hvor lysene skinnede overalt.

Og da vejret nu var så godt, blev det da også til en slapper på torvet i byen.

Lidt mad fik vi da også 🙂

Nu er det næsten weekend igen, og det bliver en helt speciel af slagsen. En weekend jeg glæder mig super meget til. Det er nemlig på lørdag, at vi skal til navngivningsfest og bryllup hos vores barnebarn, søn og svigerdatter. Vi tager derop fredag til søndag, så vi har god tid til det hele. Lige nu er jeg ved at gøre det hele klar med gaver, tøj osv.

Det kommer I helt sikkert til at høre mere om 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *