MADBLOG & LIVSSTIL

Tuc kage med rabarber

Tuc Kagen er utrolig nem og hurtig at lave og så smager den himmelsk. Da jeg for en del år siden smagte den første gang, var den med hindbær og flødeskum. Senere har jeg selv forsøgt med is og jordbær, og begge dele smager virkelig himmelsk.

Da jeg for nylig har fået en del rabarber forærende, skulle de selvfølgelig være med rabarber denne gang. Jeg kom også en lille smule marcipan i dejen, men ellers er den vist som den opskrift jeg fik den gang.

Tuc-Kagen med Rabarber

3 æggehvider
1 pakke Tuc kiks
2 dl. sukker
70 gr. marcipanes
70 gr. hakkede mandler
1 tsk bagepulver

Æggehvider piskes stive. Sukkeret piskes i.
Knuste kiks, marcipan i meget små klumper, hakkede mandler og bagepulver vendes i æggehvide-sukker blandingen.

Kommes i en springform, der er foret med bagepapir i bunde, og smurt godt på kanterne.

Bages ca. 20 min ved 180 gr.

Når kagen er helt kold, kommes en god hjemmelavet rabarberkompot på, og øverst flødeskum. Jeg lavede en ½ flødeskum og ½ creme fraiche, og smagte til med kaffe. Nårh ja det er rigtigt, jeg havde lige 3 friske jordbær, som blev skivet og kom med i den kolde kompot.

Så er der serveret kage til kaffen!

 

6 reaktioner

 1. Kagen er min ynglings pt. Der er bare een ting: den er meget fugtig i bunden når den har bagt. Jeg tager den ud af formen, vender den på hovedet og giver den ca 1/2 time bare på 50 gr. Hvad gør du ?

  1. Hej.
   Der burde ikke være noget der gør den blød i bunden. Er den bagt længe nok, og du kommer ikke rabarber på inden bagnibg?
   Hilsen Ellen

 2. Hej har du opskriften på rarbarber kompot. Du brugt i denne opskrift og hvilken kaffe har du brugt til fløde creamen 😉

  1. Hej Charlotte
   Jeg husker ikke hvilken jeg har brugt, men denne her ville være fin i. Bliver den for tynd, kan du evet. jævne med ganske lidt maizena rørt ud i lidt vand.
   https://jensens-madblog.dk/rabarber-dessert/
   Jeg har som bare rørt ganske lidt neskaffe ud i cremefraichen, inden den vendes i flødeskummet.

   Håber din kage bliver fuld af sommer og sol.

   Hilsen Ellen

 3. Hej Gitte

  Ej hvor dejligt at du vil bage den, den er altså også god 🙂

  Jeg har brugt en pakke med 100 gr.

  Sommerhilsen fra Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *