Ferien er startet og maden må gerne være lidt nem. Jeg holder 3 uger fri fra arbejdet, så lige nu synes jeg der er utrolig lang tid til jeg igen skal afsted, men jeg ved jo også, at lige pludselig er ferie slut igen. Sådan er det, og ved at jeg da vil glæde mig til at skulle igang, engang langt ud i fremtiden. Sådan ca. om 3 uger.

Vejret er ikke det allerbedste endnu. Jeg har også kun haft én feriedag, men udsigten siger ikke meget bedre i denne uge. Derfor tænker jeg alligevel, at maden gerne må være frisk og let, ligesom hvis der var høje temperaturer udenfor.

Tomater og agurker begynder rigtig at modnes nu. Vi får mange agurker, og tomater også lige så småt. Findes der noget bedre, end at gnaske en friskplukket agurk eller et par tomater der endnu er varme af solen? Jeg er ihvertfald ret vild med det. Så sol kom nu, så tomaterne kan blive rigtig røde.

Jeg har været ude og plukke en håndfuld tomater, så der kunne komme lidt sødt i min citronpaste. Har du friske ærter, vil de også være rigtig gode heri, ligesom basilikumblade. Jeg valgte at bruge noget af min salat, som jeg har VIRKELIG meget af i køkkenhaven. Kan du se salaten vokser ud af ørerne på mig?

[ingredients title=”Citronpasta med perler”]
2 personer

  • 300 gr frisk pasta – gerne båndpasta
  • 150 gr tomater eller ærter
  • 1 dl citron olie (evt. Stilla Olivenolie med Lemon)
  • 75 gr friskrevet parmesan ost
  • 2 – 3 tsk helt finthakket basilikumblade og persille
  • revet skal af 1 øko citron + 1/4 dl saft
  • salt og peber
  • 1 glas Citron Tangperler fra Tanghuset
  • Lidt groftrevet grønt salat eller basilikum

Kog pastaen til den er al dente. Det vil sige, at der stadig er lidt bid i den, og den ikke er helt “splattet”.

Hak krydderurterne helt fint. Jeg kører dem igennem en persillehakker.

Pisk citronolie med fintrevet skal af citronen, citronsaft, krydderurteblandingen, parmesanost og lidt salt og peber sammen. Den skal være let syrlig, men ikke så den niver.

Når pastaen er færdig, dryppes den lidt af, inden den kommes tilbage i gryden. Bland citrondressing i din pasta sammen med tomater (friske ærter) og salatblade (basilikum) og pynt retten med de flotte citron tangperler. Hvis du husker det, ser det også fint ud med lidt revet parmesan over. Jeg glemte det nemlig 🙂

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter