Da vi skulle have venner på besøg til frokost, var anledningen der til at afprøve noget af det jeg har gået og haft i tankerne. Det blev til 6 små retter.
Jeg lavede flere af retterne klar en times tid inden, så de blot manglede det sidste.
1. Lakseruller med peberrodscreme og rygeostcreme.
2. Grønne asparges med hvidløgsrejer
3. Porrer med æg, bacon og crumble
4. Kylling på spyd med bruchetta
5. Små frikadeller med syltede løg
6. Ostetallerken med 3 slags ost.
Hertil fik vi smør rørt op med urtesalt og langtidshævet brød
Forskellige øl, bl.a. hvedeøl til fisken og Chilli øl til frikadellerne.
Vi hyggede og snakkede, og jeg glemte helt at tage billeder af de 2 lune retter, men de andre kan I få at se.
2 skiver røget laks pr. person. Den ene blev rullet rundt om en rygeost der blev blandet op med lidt fløde for at mildne smagen.
Den anden fik en creme af revet peberrod, flødeskum og lidt mayonnaise.
Hertil en klat Skaldyrspaté, som jeg havde købt.
Rejerne havde jeg i en lage af olie, ganske lidt hvidvin samt hvidløg og forskellige krydderurter. Der havde de svømmet godt i 3 timer.
De grønne asparges kom en tur på pande hvor de blev dampet møre i lidt smør.
Og tilsidst lige en sjat af min hjemmelavede ramsløgolie.
Små 10 cm af de nederste af en porre blev brunet mør på en varm pande. De blev brune, men ikke brankede. Jeg skar et snit på langs i porren og krængede den lidt fra hinanden.
Røræg/æggestand smuldres over porren sammen med stegt bacon. På toppen en strimmel af creme fraiche der var godt krydret med krydderurtesalt. Det sorte er aske jeg har drysset let rundt på tallerkenen.
Osten bestod af en brie, en skimmelost og emmentaler. Hertil valnødder i kirsebærsirup, hybenkompot og jordbær. Et drys peber ud over, og så var det klar.
Jeg serverede foruden brødet, også lette rug- og havrekiks til osten.
Vi sluttede af med en omgang hjemmelavet hindbæris med en flødedressing til og så en god kop kaffe - ups den fik jeg heller ikke fotograferet. Men jeg kan love for, at den smagte fantastisk 😉
En super dejlig eftermiddag - hvor der blev snakket og grinet, samtidigt med vi smagte på maden og de specielle øl vi havde valgt til retterne.
Skriv din kommentar her