• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Chokoladekage med chili

Chokoladekage med chili

Udgivet: 1. maj. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så er der 3 fridage igen. Vi holder jo næsten fri en gang om ugen her i foråret, men klager ikke 🙂
Det er også 1. maj og en del er til 1. maj møder landet over.
Der er også en del unge mennesker der har haft sommerfugle i maven i morges. For de skulle nemlig konfirmeres i dag. Efter min mening er det nogen steder, ved at løbe lidt af sporet med konfirmationen. Selve meningen er gemt godt væk, bag ved smarte eller kreative køretøjer der skal hente konfirmanden, fester der koster rigtig mange penge og så er der gaverne. Eller det er vist mest pengegaver der tæller her. I morgen kan konfirmanderne sammenligne beløbet eller gaver der er modtaget, og jeg er sikker på det er betydeligt større end de 2000,- jeg fik til konfirmation. Og var super glad for. Jeg synes det var mange penge.
Men der findes også familier, hvor man holder festen for konfirmanden og fejrer ham/hende, og ikke for at andre skal synes det er en fed fest.
Uha, jeg kan nemt få fingrene i klemme her, og hvem ved, om jeg ikke selv var reddet med på bølgen, hvis jeg havde børn i den alder. Det er nemt at være klog, når man ikke selv er midt i det.
Jeg ønsker alle konfirmander et stort tillykke med den store dag, og håber de får en rigtig dejlig dag med familie og andre gæster.

Men nok om det. Her nyder vi fridagen og det er blevet til en bette chokoladekage med chilisalt. Jeg tror sørme jeg er ved at være der, så jeg er tilfreds. Sådan en chokoladekage skal efter min mening være fugtig, smage af chokolade, og helst en dyb smag af chokolade. Jeg bruger chilisalt for at fremhæve chokoladesmagen, og jeg synes det er lykkedes ret godt. Min smagsdommer har dog ikke smagt den endnu.

100 gr sukker
100 gr  farin
2 æg
1 dl olie
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
1½ tsk strøget chilisalt fra Mariager Saltcenter
1 tsk bagepulver
50 gr kakao
200 gr hvedemel
150 gr skyr eller yoghurt
1½  dl kaffe
50 g mørk chokolade hakket

Sukker og æg røres sammen, inden resten af ingredienserne tilsættes. Rør det hele sammen og kom det i en smurt tærteform. Min form er kun 20 cm, så der blev også lige til en lidt mindre.

Bages i en 200 grader varm ovn  i ca. 40-45 min. Kagen skal være gennembagt, men gerne stadig lidt fugtig. Så bliver den bedst.
En skøn kage med kraftig smag af chokolade/kakao og med et snert af chili lige lidt efter du har taget det første bid.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Flutes i skiver

Skal du bruge Flûtes nu?

Pæresaft

Dejligt med fridage

Emmer-Spelt Boller

Kaffeis

Nytårsmenuen 2012

Torsk og appelsin

et billede med frikadeller

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Evelyn Hougaard

    maj 01, 2015 at 5:14 pm

    Hej Ellen din chokoladekageopskrift lyder rigtig godt og jeg vil bage den i morgen eller søndag. Nu kommer mit spørgsmål, hvor kan jeg købe chillisalt i Skærbæk, eller kan man bruge frisk sød chilli??
    Mange hilsner og god weekend fra Evelyn

    Svar
    • Ellen

      maj 01, 2015 at 5:20 pm

      Hej Evelyn
      Du kan sagtens bruge lille ½ tsk salt og en lille ½ tsk chili istedet for. Måske du skal smage dit lidt frem, men huske at smagen træder kraftigere frem ved bagningen.

      Du må have en rigtig god dag i morgen med bagningen og en god weekend.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.