Chokoladekage med chili

Chokoladekage med chili

Så er der 3 fridage igen. Vi holder jo næsten fri en gang om ugen her i foråret, men klager ikke :-)
Det er også 1. maj og en del er til 1. maj møder landet over.
DannebrogDer er også en del unge mennesker der har haft sommerfugle i maven i morges. For de skulle nemlig konfirmeres i dag. Efter min mening er det nogen steder, ved at løbe lidt af sporet med konfirmationen. Selve meningen er gemt godt væk, bag ved smarte eller kreative køretøjer der skal hente konfirmanden, fester der koster rigtig mange penge og så er der gaverne. Eller det er vist mest pengegaver der tæller her. I morgen kan konfirmanderne sammenligne beløbet eller gaver der er modtaget, og jeg er sikker på det er betydeligt større end de 2000,- jeg fik til konfirmation. Og var super glad for. Jeg synes det var mange penge.
Men der findes også familier, hvor man holder festen for konfirmanden og fejrer ham/hende, og ikke for at andre skal synes det er en fed fest.
Uha, jeg kan nemt få fingrene i klemme her, og hvem ved, om jeg ikke selv var reddet med på bølgen, hvis jeg havde børn i den alder. Det er nemt at være klog, når man ikke selv er midt i det.
Jeg ønsker alle konfirmander et stort tillykke med den store dag, og håber de får en rigtig dejlig dag med familie og andre gæster.

Men nok om det. Her nyder vi fridagen og det er blevet til en bette chokoladekage med chilisalt. Jeg tror sørme jeg er ved at være der, så jeg er tilfreds. Sådan en chokoladekage skal efter min mening være fugtig, smage af chokolade, og helst en dyb smag af chokolade. Jeg bruger chilisalt for at fremhæve chokoladesmagen, og jeg synes det er lykkedes ret godt. Min smagsdommer har dog ikke smagt den endnu.
chili-chokolade-kage-13
chili-chokolade-kage-10100 gr sukker
100 gr  farin
2 æg
1 dl olie
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
1½ tsk strøget chilisalt fra Mariager Saltcenter
1 tsk bagepulver
50 gr kakao
200 gr hvedemel
150 gr skyr eller yoghurt
1½  dl kaffe
50 g mørk chokolade hakket

Sukker og æg røres sammen, inden resten af ingredienserne tilsættes. Rør det hele sammen og kom det i en smurt tærteform. Min form er kun 20 cm, så der blev også lige til en lidt mindre.

Bages i en 200 grader varm ovn  i ca. 40-45 min. Kagen skal være gennembagt, men gerne stadig lidt fugtig. Så bliver den bedst.
En skøn kage med kraftig smag af chokolade/kakao og med et snert af chili lige lidt efter du har taget det første bid.

chili-chokolade-kage-04

Print

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*