• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Sundt & Let

Honning-Citron Kylling

Udgivet: 23. jul. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I denne uge har vi fået Kylling i honning og citron 2 gange. Første gang smagte det så godt, at jeg skovlede ind uden som helst tanke på at fotografere. Så må det jo bare laves en gang til, og det blev det i dag.

1. gang fik vi det med fuldkornspasta til, og i dag med kogt perlespelt. Jeg tror nok, jeg helst vil have pastaen til, men det er helt op til dig, hvad du vil servere til.

I stedet for den flydende honning,  kan en Citronhonning fra Honningpigen også med fordel bruges.

Honning-Citron Kylling
ca. 400 gr kyllingefilet i store tern
revet skal af 1 øko citron
Salt og peber
Olie
3 spsk. citronsaft
3 spsk. Citronhonning
1½ spsk. vand
½ hønsebouillonterning
½ citron i tynde skiver
1-2 fed hvidløg i tynde skiver

Start med at skære kyllingefileterne i grove tern. Kom dem i en skål sammen med den revne citronskal, salt og peber. Vend det godt rundt, og stil det koldt en times tid.
Imens kan du blande citronsaft med honning og vand, skære hvidløg i tynde skiver og ½ halv citron i skiver.

Kom olie op panden og brun kyllingestykkerne godt. Jeg synes det smager bedst, hvis kyllingestykkerne er let brune. Kom marinaden og bouillonterning ved, og lad det hele simre 10 min. Kom evt. fine små nye gulerødder med i panden.

Smag til og servér med enten pasta eller perlespelt - en skøn sommermiddag.

Velbekomme!

Indlægget indeholder affiliatelinks

 

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Sommerfornemmelser i november

Så er det blevet koldt

Kålrisotto

Krydderkage

En weekend i Aarhus

Mørbrad med Gorgonzolasauce

Paella uden fisk

Tunsalat med smørristet rugbrød

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Britta

    juli 26, 2015 at 6:32 pm

    Fantastisk honning-citron kylling, det er ikke sidste gang den bliver lavet her i huset :0)

    Svar
    • Ellen

      juli 26, 2015 at 7:03 pm

      Åh hvor dejligt at høre. VI synes også den er fantastisk. 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.