• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Honning-Citron Kylling

Honning-Citron Kylling

Udgivet: 23. jul. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I denne uge har vi fået Kylling i honning og citron 2 gange. Første gang smagte det så godt, at jeg skovlede ind uden som helst tanke på at fotografere. Så må det jo bare laves en gang til, og det blev det i dag.

1. gang fik vi det med fuldkornspasta til, og i dag med kogt perlespelt. Jeg tror nok, jeg helst vil have pastaen til, men det er helt op til dig, hvad du vil servere til.

I stedet for den flydende honning,  kan en Citronhonning fra Honningpigen også med fordel bruges.

Honning-Citron Kylling
ca. 400 gr kyllingefilet i store tern
revet skal af 1 øko citron
Salt og peber
Olie
3 spsk. citronsaft
3 spsk. Citronhonning
1½ spsk. vand
½ hønsebouillonterning
½ citron i tynde skiver
1-2 fed hvidløg i tynde skiver

Start med at skære kyllingefileterne i grove tern. Kom dem i en skål sammen med den revne citronskal, salt og peber. Vend det godt rundt, og stil det koldt en times tid.
Imens kan du blande citronsaft med honning og vand, skære hvidløg i tynde skiver og ½ halv citron i skiver.

Kom olie op panden og brun kyllingestykkerne godt. Jeg synes det smager bedst, hvis kyllingestykkerne er let brune. Kom marinaden og bouillonterning ved, og lad det hele simre 10 min. Kom evt. fine små nye gulerødder med i panden.

Smag til og servér med enten pasta eller perlespelt - en skøn sommermiddag.

Velbekomme!

Indlægget indeholder affiliatelinks

 

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Kødboller i Tikka Masala

Herrnhut Kagerne

Nemme Urtebrød

Flødehapser med tang

God Påske!

Kanelsnegle af de lækre

Sundt slik med lakrids eller kakao

Wok med fuldkornsnudler

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Britta

    juli 26, 2015 at 6:32 pm

    Fantastisk honning-citron kylling, det er ikke sidste gang den bliver lavet her i huset :0)

    Svar
    • Ellen

      juli 26, 2015 at 7:03 pm

      Åh hvor dejligt at høre. VI synes også den er fantastisk. 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.