MADBLOG & LIVSSTIL

Efterårets Risalamande

Heldigvis har vi stadig dage, hvor vi kan side ude og nyde solen. Men vi kan ikke komme udenom, at efteråret nærmer sig, og vi begynder at spise de lidt tungere retter. Det gælder også til desserten, hvor vi jo snart kan tænke på risalamanden. Og nej, den kan sagtens spises selvom det ikke er jul. Faktisk synes jeg den smager meget bedre på andre tidspunkter af året, men det har måske også noget at gøre med, at jeg her ofte vælger at lave den sammen med mere utraditionelle smagssammensætninger.

I dag fik jeg en stor portion tangperler, som jeg har fået lov til at lege med. "Tanghuset" har nemlig udviklet 3 helt nye variationer, og denne gang er det med frugtsmag. De tre variationer af tangperler er med jordbær-, æble- og blodappelsinsmag. Det bliver rigtig spændende at lave nye retter hvor de kan være med. Og når det kommer på markedet, kan du også købe dem i Shoppen.
Derfor blev min risalamande også lavet med æbler i dag, for selvfølgelig skulle jeg da bruge en af de nye tangperler. Jordbærperlerne smager også rigtig godt til risalamande,så det skal jeg nu også servere en dag. Men nu gælder det æble tangperlerne.

[ingredients title="Efterårets Risalamande"]
2 portioner

  • 2 dl kogt kold risengrød
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 lille tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vaniljesirup eller 2 spsk sukker
  • 1 spsk smuttede hakkede mandler
  • Karameliserede æblestykker:
  • 300 gr æbler skåret i små tern
  • ½ dl vand
  • 120 gr sukker
  • Æble Tangperler fra Tanghuset

Start med at lave æblerne, da de skal være kolde inden du samler desserten.

På en pande kommer du ½ dl vand sammen med sukkeret og giver den fuld varme. Det bobler lystigt, og er flot at stå og kigge på. Når vandet fordamper, vil sukkeret smelte og ende med at tage farve. Bliv endelig ved panden, for det kan pludselig gå hurtigt. Når sukkermassen er pæn brun og ligner lækker karamel i farven kommes æblerne ved. Pas på, det sprøjter lidt.
Karamellen kan godt klumpe lidt sammen, men bare rolig. Mens du ganske stille og roligt roder ldit rundt i det, smelter den igen og bobler nu lystigt videre. Lad æblerne koge indtil karamellen er kogt lidt ind og der ikke er ret meget væde ved længere.
Hæld det hele på et fad med bagepapir og lad det køle af. Husk det er varm sukker, så bliv ikke fristet til lige at smage. Det er meget varmt!

Imens kan du piske fløden til flødeskum. I den kolde risengrød kommes sirup/sukker og vanilje som piskes sammen. Har du husket det, kan du med fordel blande sukkeret i den varme grød, så sukkeret er smeltet. Bland nu grøden med flødeskum og mandler.

I 2 fine glas, kommes først lidt æbler med karamel, så risalamande. Fortsæt med at komme det lagvis i, der skal gerne være 2 - 3 lag af hver.

Pynt desserten med de smukke grønne æble tangperler og evt. et par snitter frisk æble.

En kendt dessert, men med et anderledes og mere let tilbehør.

[/ingredients]

Hvis du vil lave desserten nu, skal du ikke fortvivl over at perlerne ikke er kommet i handlen endnu. Så pynter du blot med lidt mandelsnitter og revet chokolade.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *