MADBLOG & LIVSSTIL

Ostesauce til kartoflerne

2½ uge, så har vi også ferie. Vi holder altid ferie sidst i juli og hen i august, og nogle år går ugerne bare så langsomt inden det er så vidt. Men i år blev vi selv helt overraskede over, at der kun er 2½ uge til. Det må være vejret, der gør det. At det ikke er sådan rigtig sommervejr. Men nu satser vi altså på, at det bliver helt fantastisk godt vejr i vores ferie 😉

ostesauce-frikadeller-salat_50
I dag har vi fået en omgang gode frikadeller. Helt almindelige som min mor lavede dem. Mormormad er dejlig en gang imellem, men helt kunne jeg ikke lade være, for i stedet for de opstuvede kartofler (kartofler med mælkesauce), som min mor ville have lavet til, lavede jeg kartofler med en ostesauce. Idéen fik jeg den anden aften, da jeg så Thomas Herman i programmet "Dyrk, Høst, Spis" . Her lavede han en sauce med rygeost. Jeg klarede mig med flødeost, og hvad jeg ellers havde, og den blev rigtig god - ikke fedtfattig, men man behøves jo ikke fylde tallerkenen med den.

Saucen skal laves i sidste øjeblik, for vil du varme den op, skal du passe meget på. Den må endelig ikke blive for varm, for så vil den skille, og se knap så lækker ud.

ostesauce-frikadeller-salat_47

Nye kartofler koges og holdes varme mens du laver saucen.

ostesauce-frikadeller-salat_47.21 dl hønsebouillon
200 gr smør
2 æg
1 æggeblomme
½ spsk creme fraiche 38%
1 spsk flødeost
en god buket persille
½ dl graneddike eller andet
salt + peber

Vask, tør og hak persillen.
Kog bouillon op samtidig med at smørret smeltes. Imens køres de 2 æg og æggeblommen i blenderen med creme fraiche, flødeost og eddiken. Alt mens der blendes, hældes først bouillon langsomt ned i saucen og derefter det smeltede og varme smør. Blend til det er glat og fin. Vend til sidst persillen i og smag godt til med salt og peber. Er den for syrlig, tilsættes et nip sukker.

Hæld saucen over de varme kartofler og servér straks. Smager rigtig godt til bla.frikadeller.

ostesauce-frikadeller-salat_41

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *