MADBLOG & LIVSSTIL

Saftig æblekage med marcipan

Nu er det rigtig æbletid, og mange af dem er måske endda faldet ned i blæsevejret den anden dag. VI har ikke selv et æbletræ, men heldigvis kan man købe de lækreste æbler mange steder lige nu. Husk at købe danske, nu hvor de netop er i sæson. De smager meget bedre.Hvert år overvejer jeg at besøge en æbleplantage for at købe en hel kasse æbler til vinteren. Mon det bliver i år?
Denne gang er det æbler fra Aarstiderne som både er danske og økologiske. Men alle slags æbler kan bruges til opskriften, blot der er lidt smag ved dem.

[ingredients title="Saftig Æblekage"]
ca. 6 personer (jeg kunne spise den selv)

 • 100 gr blødt smør
 • 100 gr. marcipan
 • 100 gr. sukker
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 gr mel
 • 1 spsk vand/æblesaft/citron
 • 1-2 æbler

Riv marcipan groft og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det rigtig godt sammen. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Pisk det til en let masse.

Tilsæt vand eller æblesaft. Skær æbler uden kernehus og skræl i små tern og vend dem i melet så der kommer godt med mel på dem. Drys bagepulver i og vend forsigtigt æble-mel blandingen i dejen. Jeg glemte lige selv det med at vende æblerne i mel inden de kommer i, så derfor faldt de fleste æblestykker til bunds i dejen.

Kommes i en 20 cm springform med bagepapir i bunden og bag ved 200 grader i ca. 30-35 min.

Kan er rigtig fedtet og saftig og er stadig god dagen efter.

[/ingredients]

Jeg skal love jer, at hele huset dufter dejligt af nybagt æblekage, og der er meget svært at vente med at spise af den inden den er kold. Spiser man den lun, er en lille klat flødeskum rigtig godt til. Og selvfølgelig kaffen. Den må du endelig ikke glemme.

Der er super dejlige, sprøde og saftige æbler i butikkerne lige nu. Tænk at vi har så dejligt et stykke frugt i Danmark, og der er mange af dem. Det skal da udnyttes, så bare brug løs af æbler lige nu.

Mere indhold til dig

4 reaktioner

 1. Lyder super dejlig - har stadig mange æbler fra haven, men: hvad er det for et mønster af chokolade? på kagen - sikkert kommet på efter bagning eller hvad?

  1. Hej Margit.
   Så dejligt at have egne æbler hele vinteren også. 😊
   Mønsteret er såmænd blot lidt smeltet chokolade jeg har svunget henover med en gaffel, efter kagen er afkølet.
   God weekend til dig.
   Hilsen Ellen

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *