• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Saftig æblekage med marcipan

Saftig æblekage med marcipan

Udgivet: 16. sep. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu er det rigtig æbletid, og mange af dem er måske endda faldet ned i blæsevejret den anden dag. VI har ikke selv et æbletræ, men heldigvis kan man købe de lækreste æbler mange steder lige nu. Husk at købe danske, nu hvor de netop er i sæson. De smager meget bedre.Hvert år overvejer jeg at besøge en æbleplantage for at købe en hel kasse æbler til vinteren. Mon det bliver i år?
Denne gang er det æbler fra Aarstiderne som både er danske og økologiske. Men alle slags æbler kan bruges til opskriften, blot der er lidt smag ved dem.

[ingredients title="Saftig Æblekage"]
ca. 6 personer (jeg kunne spise den selv)

  • 100 gr blødt smør
  • 100 gr. marcipan
  • 100 gr. sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gr mel
  • 1 spsk vand/æblesaft/citron
  • 1-2 æbler

Riv marcipan groft og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det rigtig godt sammen. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Pisk det til en let masse.

Tilsæt vand eller æblesaft. Skær æbler uden kernehus og skræl i små tern og vend dem i melet så der kommer godt med mel på dem. Drys bagepulver i og vend forsigtigt æble-mel blandingen i dejen. Jeg glemte lige selv det med at vende æblerne i mel inden de kommer i, så derfor faldt de fleste æblestykker til bunds i dejen.

Kommes i en 20 cm springform med bagepapir i bunden og bag ved 200 grader i ca. 30-35 min.

Kan er rigtig fedtet og saftig og er stadig god dagen efter.

[/ingredients]

Jeg skal love jer, at hele huset dufter dejligt af nybagt æblekage, og der er meget svært at vente med at spise af den inden den er kold. Spiser man den lun, er en lille klat flødeskum rigtig godt til. Og selvfølgelig kaffen. Den må du endelig ikke glemme.

Der er super dejlige, sprøde og saftige æbler i butikkerne lige nu. Tænk at vi har så dejligt et stykke frugt i Danmark, og der er mange af dem. Det skal da udnyttes, så bare brug løs af æbler lige nu.

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Solrig søndag i maj

Kartoffel-Rødbedesalat

Klatter af byggrød med stegte løg

Smushi eller Canapeer

Grillet salat

Varmende gryde med kikærter

Mandelkager med smørcreme

Budweiser og rub til grillsæsonen

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Preben Boch

    november 11, 2022 at 6:42 pm

    "Drys bagepulver i"
    I hvad?
    Venlig hilsen
    Preben

    Svar
    • Z

      januar 10, 2023 at 1:13 pm

      måske i dejen 😉

      Svar
  2. Margit

    januar 08, 2022 at 11:00 am

    Lyder super dejlig - har stadig mange æbler fra haven, men: hvad er det for et mønster af chokolade? på kagen - sikkert kommet på efter bagning eller hvad?

    Svar
    • Ellen

      januar 08, 2022 at 11:21 am

      Hej Margit.
      Så dejligt at have egne æbler hele vinteren også. 😊
      Mønsteret er såmænd blot lidt smeltet chokolade jeg har svunget henover med en gaffel, efter kagen er afkølet.
      God weekend til dig.
      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.