MADBLOG & LIVSSTIL

Blommegrød med mandler og is

Jeg ved det godt, - blommer er ikke i sæson lige nu. Men der ligger adskillige poser blommer i min fryser, og de skal jo spises inden der kommer en ny høst i august. Og kan jeg ikke undskylde lidt med, at mit blommetræ faktisk lige har blomstret så fint? Altså blomsterne på træet er da i sæson 🙂

Men egentig skulle jeg have brugt rabarber, som næsten er lige nu. Bare ikke mine, men de er godt på vej. Og så kan jeg også lige sige, at du kan bruge lige den frugtgrød du har lyst til. så nemt er det.

Nu er foråret rigtigt kommet, og jeg nyder det så meget. Den seneste tid har været en anelse hektisk, med bryllup, navngivning og påskebesøg. Så solen og varmen er velkommen, så jeg også kan rode lidt ude i mine krydderurter og begynde at planlægge hvad der skal i højbedene i år. Det ene højbed blev sidste år bestemt til at skulle være blomsterbed til bierne og sommerfuglene, og frøene som disse blomster smed sidste år, er allerede godt i gang nu. Vi diskuterer dog om nogle af dem er ukrudt eller blomster. Men pyt, ukrudt kan også være smuk.

Vi har rigtig mange potter med planter der har overvintret i drivhuset. Godt pakket ind. Men nu er de kommet ud på terrassen, og hvor er det dejligt med alt det grønne igen. Grillen skal lige vaskes og så er vi helt klar til sommeren.

[ingredients title="Blommegrød med mandler og serveret med Is, creme fraiche og marentstoppe"]
4 pers.

  • Blommegrød af ca. 500 gr blommer - eller anden frugtgrød
  • 50 gr mandelsplitter
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • skal af 1 citron
  • 1 æggehvide
  • 50 gr sukker
  • 4 kugler god vaniljeis eller anden is der passer med smagen af grøden
  • evt. lidt citronmelisseblade til pynt

Du kan bruge lige den slags frugtgrød du har lyst til, og gerne af de frugter eller bær der er i sæson. Bland grøden op med mandelsplitterne og kom ca. 2-4 spsk grød i bunden af et portionsglas.

Skrab kernerne ud af vaniljestangen og bland med sukkeret. Rør creme fraiche med sukker, vanilje og revet citronsskal. Smag til, så den harmonerer med grøden.

Pisk en æggehvide godt med sukkeret, så det bliver sejt. Kom i en sprøjtepose.

Kom creme fraiche cremen på grøden. Sprøjt 2 - 3 marengstoppe på og brænd dem med en bundselbrænder. Læg en kugle is på toppen og pynt med citronmelisseblade og evt. lidt mandelflager.

En hurtig og nem dessert, der smager så meget af sol og sommer.

PS Pas på du ikke får creme fraichen for sød. Alt efter hvor sød grøden er. Der kommer jo også marengstoppe på, der er meget søde.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *