• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Diverse Bag

Flap Jacks - hvad er nu det?

Udgivet: 12. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det sker man lige får lyst til lidt sødt, og så er det rart med en hurtigt lille og mættende snack. Ok, de er ikke spor sunde, med de mængder af sukker og smør, men hold da helt op, de er gode.

Kender du flapjacks? Jeg kendte ikke navnet, men udmærket kagerne, snackbarerne, muslibarerne eller hvad de nu alt bliver kaldt. Men jeg vidste ikke, at de var så enkle selv at lave. Eller jeg havde nok bare ikke sat mig ind i det. Jeg synes de er lige rigeligt fede, men tænker lidt, om noget af fedtstoffet kan udskiftes med banan, så samvittigheden er lidt bedre.  Det skal prøves næste gang. En anden tanke strøjfede mig også, da jeg i dag stod og lave juice. Kan man mon bruge pulpen til at komme i flapjacks?
Men ellers smager de fantastisk, og de er helt uden tilsætningsstoffer 🙂

Jeg har også søgt lidt på, hvor de egentlig kommer fra.  Flapjacks er i Amerika pandekager, men i England små kager med havre. Så disse her må stamme fra England.

Flap Jacks
75 g smør
75 g brun farin
2 spsk lys sirup
200 gr musli med havregryn
1 nip salt

Smelt smør og farin i en gryde. Kom musli (det skal være med havregryn i)  i og rør godt sammen. Tilsæt sirup og rør rundt. Beklæd en bageform, 20x20 med bagepapir og tryk dejen ud i formen. Bages ved 180˚ i 25-30 min. Afkøles og skæres ud i firkanter.

Nemmere kan det ikke blive. Det her er grundopskriften, hvis du altså lige bytter musli ud med kun havregryn, og herfra kan du lave lige den udgave du har lyst ved at tilsætte nødder, mandler, frugt, chokolade osv. Da de jo er ret fede, vil jeg prøve at udvikle på dem, så mængden af smør kan reduceres. Så er de jo også sunde 🙂

Mere inspiration

  • Kaffekugler med dadler
  • Æbleskiver og fødselsdag
  • Rigtige gammeldaws Æbleskiver
  • Verdens nemmeste knækbrød

Se mere indhold på bloggen

Weekend-starter

Blomme-Frikadeller

Fennikelsalat

Krydrede knasefrikadeller

Indbagt Æggekage - ÆggekageTærte

Rejehapsere

Appelsinkaffe

Viborg i regn og sol

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.