• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Klatkager med ris og banan

Klatkager med ris og banan

Udgivet: 7. mar. 2020. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Julen varer lige til påske, - mener jeg at have hørt en gang. Og vi spiser også risengrød med velbehag endnu, så der var en lille rest tilovers da vi fik det det anden dag.
250 gr kold risengrød - det er da lige til en portion klatkager til lørdagens morgenmad 🙂 Jeg serverede med halvfrosne hindbær og ahornsirup, og det gav, et fantastisk lækker spil til de søde klatkager.

[ingredients title="Risklatkager med banan"]
ca. 15 stk alt efter størrelse

  • 250 gr kogt kold risengrød
  • 1 banan (ca. 100 gr)
  • 2 små æg
  • 2 spsk mel
  • Sirup, hindbær, revet chokolade eller hvad du har lyst til at servere til

Kom den kolde risengrød i en blender sammen med banan, æg og mel. Kør så det er samlet, og lad dejen stå et kvarters tid.

Varm en pande godt op, kom smør på og sæt små klatter dej af, på den størrelse du vil have dine klatkager.

Lad klatkagerne blive sprøde og brune, inden du vender og bager på den anden side.

Servér straks de er bagt. De måde ser lækre ud, smager fantastisk og mætter også godt.

[/ingredients]

 

 

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Påskekage med marcipan

Sommer Spelt-alamande

Kirsebær Mousse til Nytår

Hvile i Skoven og Italiensk hygge - 2012

Solrig søndag i maj

Morgenmaden er vigtig

Sennepsbøf og Ostegrøntsager

Jordbær-Rabarber Syltetøj

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.