MADBLOG & LIVSSTIL

Så er det igen søndag aften, og vi skal til at gøre klar til en ny travl uge på arbejde. Men det er dejligt at have travlt, og arbejdet er altid spændende. Så jeg glæder mig nu altid til at komme afsted.
Jeg synes jeg fik en del hængepartier lavet i weekenden. Så det er en dejlig følelse. Her til aften var aftensmaden også ret nem, for det var bare lige at varme i ovnen. Og sjovt nok, så synes jeg ofte der er retter der smager allerbedst dagen efter. Sådan var det også i dag. I går fik vi en lasagnelignende ret i ovnen, og resterne i dag. Den var skærefast i dag, og det var som om smagen kom enndu mere frem. Så næste gang laver jeg en kæmpe portion, og så har vi til et par dage – eller uger. Nå, det går nok ikke, men til dagen efter skal der være.

lasagne-sode-kartofler-19-2

1 stor sød kartoffel eller 2 mindre
ca. 100-150 gr. revet ost
500 gr hakket oksekød
100 gr bacon i skiver eller tern
1 stort løg
3 spsk tomatpure
1 tsk kanel
3 store tsk oregano
2 dl rødvin
2 fed hvidløg
Pebersalt fra Mariager

Béchamelsauce:
60 gr smør
60 gr mel
ca. 5-6 dl. mælk
Pebersalt fra Mariager

Smør til at smøre formen med.

sod-kartoffel-2

Kom bacon i mindre stykker i en hed gryde og svits det til dethar ændret farve. Skær løg og hvidløg  i små tern og kom dem med i gryden. Når løgene er blevet let gennemsigtige, tilsættes kødet og brunes godt. Skal evt. brunes ad flere omgange, så det ikke bare koger.
Tilsæt tomatpure, krydderierne og rødvin, og lad det hele simre i 20 min. Tilsæt evt. mere rødvin eller vand, hvis det bliver for tørt.

Skræl og skær de(n) søde kartofler i helt tynde skiver. Giv dem et opkog i let saltet vand. Pas på, at de ikke bliver for bløde. Sæt dem til afdrypning.

Smelt smør i en gryde, og tilsæt melet. Rør rundt i det, så al melet er opsuget. Tilsæt mælken ad flere gange. Saucen skal koge op for hver gang, og det er vigtigt at der røres godt hele tiden. Det skal være en lidt tyk sauce. Smag til med pebersalt.

Et ildfast fad smøres med lidt smeltet smør.

Kom et tyndt lag sauce i bunden, læg kartoffelskiver ovenpå. Herpå et lag af kødsaucen. Og så forfra igen med sauce, kartofler og kød. Slut af med sauce og drys med et revet ost. Jeg fik 2 lag, men det kommer helt an på, hvor stor et fad du bruger.

Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 30 – 40 min. Tag fadet ud, og lad det gerne 15 min, for det er mega varm.

Servér med en god salat. Og husk så at gemme lidt, så der er til at varme dagen efter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter