• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Aftensmad » Kødboller med tomatsauce - Lady og Vagabonden opskrift
kødboller med tomatsauce lady og vagabonden pastaret
Kødboller med tomatsauce er en klassisk pastaret, der også er kendt fra filmen Lady og Vagabonden. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Kødboller med tomatsauce - Lady og Vagabonden opskrift

Udgivet: 19. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 20. feb. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Kødboller med tomatsauce er en lækker italiensk pastaret, der bla. er kendt fra filmen Lady og Vagabonden. En populær familieret til aftensmad.
  2. Opskrift på kødboller med tomatsauce
  3. Kødboller med tomatsauce
  4. Ingredienser
  5. Kødboller
  6. Tomatsauce
  7. Pasta
  8. Sådan gør du
  9. Ernæring
  10. Noter
  11. Se flere opskrifter

Kødboller med tomatsauce er en lækker italiensk pastaret, der bla. er kendt fra filmen Lady og Vagabonden. En populær familieret til aftensmad.

Kødboller med tomatsauce og spaghetti leder straks tankerne hen på Disneys film og Lady og Vagabonden, og det er da også en både velsmagende og romantisk pastaret.

Og med en flaske god rødvin til, bliver det en hel lille festmiddag. Og det er ikke dårligt på en almindelig hverdag, men pastaretten er også god som weekendmad.

Det hakkede oksekød kan i øvrigt udskiftes med hakket kylling.

Opskrift på kødboller med tomatsauce

kødboller med tomatsauce lady og vagabonden pastaret

Kødboller med tomatsauce

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal: 4 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk olie til stegning

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater eller hakkede
  • 70 g tomatpure
  • 1 tsk timian (eller frisk)
  • 1 tsk basilikum (eller frisk)
  • salt og friskkværnet peber

Pasta

  • 400 g pasta gerne en spaghetti

Sådan gør du

  • Kødboller med tomatsauce: Bland alle dele til kødbollerne (undtagen olien) og form 20 fine kødboller af farsen.
  • Steg dem i olie til de er smukke og gennemstegte, og det tager ca. 10 minutter.
  • Svits løg, der er skåret i fine små tern, i lidt olie i en gryde.
  • Kom de flåede tomater og pure ved sammen med krydderierne og lad det hele simre i ca. 15 min.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.
  • Kog pasta som anvist på pakken. Pastaen må gene have lidt bid.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
594
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
65
mg
22
%
Natrium
 
1375
mg
60
%
Kalium
 
775
mg
22
%
Kulhydrater
 
81
g
27
%
Kostfiber
 
5
g
21
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
278
IU
6
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Server kødboller med tomatsauce med den friskkogte pasta og et stort glas rødvin til.

Husk stearinlys og hyggestemning, og del så retten med en du holder af. Præcist som i Lady og Vagabonden.

Se flere opskrifter

Kødsovs og pasta med krydderurter

Hurtig pastaret

Reste Lasagne

Mere inspiration

  • gammeldags brunkål kopi
    Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • wok med svinekød, kokosmælk og nudler
    Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Se mere indhold på bloggen

Varm Julechokolade

Kaffesmeden i baggården

Hindbærdessert

Hindbærmarmelade med rom

Brownies med Marshmellows

Varm dag i Aarhus

Havevandring på Tøndervej

olivenolie

Drømmen om Kreta

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.