MADBLOG & LIVSSTIL

Koldskålsfromage med Rabarber

Det er altså helt fantastisk så dejligt vejr vi har lige nu. Jeg nyder virkelig solen, og er ude lige så meget som det lader sig gøre. Det er jo næsten som at have ferie, bortset fra, at jeg lige skal arbejde mine 6 timer hver dag. Og heldigvis, for det kan jeg vist slet ikke undvære.
Hver dag løfter jeg også lige fiberdugen over mine højbede, for at se om jeg ikke kan høste salat. Kom nu, nu er der jo snart gået en uge!  Men ak, det er slet ikke kommet op endnu. Det er svært at være tålmodig.
I drivhuset kan vi se agurke- og tomatplanterne vokser for hver dag, og krydderurtebedder er da også helt vild i varmen. Så dem kan jeg bruge af, og gør det også flittigt nu. Og så mine rabarber. Jeg har lige bestemt mig for, at jeg også vil have en jordbærrabarber, så næste år er der flere at skære af.

Noget som bare hører sommeren til, er koldskål. Den kan varieres i det uendelige, og jeg tror der er en udgave så alle kan lide den. Og så er koldskål altså også dejlig at spise som morgenmad. Men i går gemte jeg resten af koldskålen lidt inderst i køleskabet, for havde nemlig en idé. I dag lavede jeg nemlig fromage af det der var tilbage. Og selvfølgelig lavede jeg lige lidt rabarberkompot til at komme på toppen. Mums siger jeg bare, - der er sommer og sol og glade maver her.

[ingredients title="Koldskålsfromage med rabarberkompot"]
dessert til 2 personer

Fromage:

  • 2 dl koldskål (et. denne opskrift, dog uden jordbær)
  • 1 dl vaniljeskyr
  • 1½ blade husblads

Rabarberkompot:

  • 100 gr rengjorte og snittede rabarber
  • 50 gr sukker
  • ½ vaniljestang

Læg husblads i koldt vand i 10 min. Smelt husbladsen i en gryde med 2 spsk koldskål. Det skal ikke koge. Hæld den let afkølede husblas i koldskålen mens du pisker godt, så der ikke opstår klumper af husblads.
Bland vaniljeskyren i og fordel fromagen i 2 fine dessertglas. Stil dem i køleskabet mindst 2 timer.

Bland de rengjorte og snittede rabarber med sukker og kerner af en ½ vaniljestang, og lad det stå en time.
Kom rabarber, den tomme vaniljestang og den nu smeltede sukker i en gryde og kog det forsigtigt i ca. 7 min, til rabarberne er møre, men ikke helt udkogte.
Sæt kompotten til afkøling.

Kom en god klat rabarberkompot på fromagen inden servering og pynt evt. med blade af citronmelisse.

[/ingredients]

Jeg håber I alle nyder sommeren lige så meget som jeg, selvom vi slet ikke har sommer endnu, men "bare" et fantastisk forår.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *