• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Supper » Jordskokkesuppe med kokosmælk

Jordskokkesuppe med kokosmælk

Udgivet: 15. okt. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jordskokker er små uregelmæssige, faste knolde, som smager let sødligt af nødder. Smager godt rå i helt tynde skiver, som er lækkert sprøde. De giver en fantastisk suppe, og som her hvor jeg kom kokosmælk i, blev den helt perfekt.

Jordskokkesuppe (2 personer)
2 (gule)gulerødder
½ pastinak
10 jordskokker
(grøntsager ialt ca. 500-600 gr)
½ tsk karry
salt og peber
1 dåse kokosmælk
½ liter bouillon
chorizopølse
porretop
ramsløgolie

Gulerødder, jordskokker og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker.
(Hold et par jordskokker tilbage, og skær dem i tern. Kog dem ca 5 min i lidt vand, og stil dem til side.)
Vand hurtigt grøntsagerne i en gryde med olie, og tilsæt karry, salt og peber. Kom bouillon og kokosmælk ved, og kog ½ time eller til alle grøntsagerne er møre.
Lad det hele køle lidt af, inden det blendes sammen til en glat suppe. Smag suppen til med salt.

Pølsen skæres i små tern og steges sprøde på en varm pande.

I en tallerken lægges meget tynde strimler af porretoppen og jordskokketern. Hæld suppen rundt om fyldet og kom de sprøde chorizotern i inden servering. Dryp lidt ramsløgolie på suppen.

Servér suppen varm med hjemmebagte flutes til.

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • et billede med jordskokkesuppe
    Cremet jordskokkesuppe med kantareller
  • billede med tomatsuppe
    Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Se mere indhold på bloggen

Koldbrygget Iste og lidt om Tønder Festival

Jule Kransekager

Salat med rejer

Indbagte Pærer

Smukfest og Dr. Nielsen Lejren

Lakrids, marcipan og karamel.

Restaurant Ferdinand

Dagen før dagen

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.