• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Supper

Jordskokkesuppe med kokosmælk

Udgivet: 15. okt. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jordskokker er små uregelmæssige, faste knolde, som smager let sødligt af nødder. Smager godt rå i helt tynde skiver, som er lækkert sprøde. De giver en fantastisk suppe, og som her hvor jeg kom kokosmælk i, blev den helt perfekt.

Jordskokkesuppe (2 personer)
2 (gule)gulerødder
½ pastinak
10 jordskokker
(grøntsager ialt ca. 500-600 gr)
½ tsk karry
salt og peber
1 dåse kokosmælk
½ liter bouillon
chorizopølse
porretop
ramsløgolie

Gulerødder, jordskokker og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker.
(Hold et par jordskokker tilbage, og skær dem i tern. Kog dem ca 5 min i lidt vand, og stil dem til side.)
Vand hurtigt grøntsagerne i en gryde med olie, og tilsæt karry, salt og peber. Kom bouillon og kokosmælk ved, og kog ½ time eller til alle grøntsagerne er møre.
Lad det hele køle lidt af, inden det blendes sammen til en glat suppe. Smag suppen til med salt.

Pølsen skæres i små tern og steges sprøde på en varm pande.

I en tallerken lægges meget tynde strimler af porretoppen og jordskokketern. Hæld suppen rundt om fyldet og kom de sprøde chorizotern i inden servering. Dryp lidt ramsløgolie på suppen.

Servér suppen varm med hjemmebagte flutes til.

Mere inspiration

  • et billede med jordskokkesuppe
    Cremet jordskokkesuppe med kantareller
  • billede med tomatsuppe
    Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat
  • Iskold Blommesuppe
  • Japansk Ramen med and

Se mere indhold på bloggen

Shrimp Rolls

Tunsalat med frugter

Sommersalat til grillmaden

Grillet Aubergine-ruller

Mascarpone-Chokoladekage

Weekend Hos Mette

Blomkålsgratin

Barbecue Blomkål

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.