MADBLOG & LIVSSTIL

De lækreste Rødbeder

Jeg er ret vild med rødbeder. Ikke de syltede af slagsen, - ja de er også gode, men jeg tænker lige her mere på rå rødbeder, kogte rødbeder og bagte rødbeder.
I dag har jeg valgt bagte rødbeder, der kan serveres enten som en snacks, som forret eller som en del af et frokostbord. hasselback-rødbederne er også fine som tilbehør til kødretter.

Der findes mange måder og opskrifter til at tilberede rødbeder, men disse her, synes jeg bare er mega lækre, og også lidt anderledes. Idéen til at lave rødbeder, fik jeg hos en anden blogger, som jeg samarbejder lidt sammen med. Holger, som står bag Madens verden, bor i København, men har tidligere boet i Birkelev, der er meget tæt på hvor jeg bor.
Jeg vil da helt klart anbefale dig, at tage et kig ind hos Madens Verden, hvor du kan finde mange spændende opskrifter. Og de er lige som her, hverdagsopskrifter, som alle kan finde ud af.

Men altså, du får hele 2 opskrifter i dag, som faktisk kun er én, men bare skåret og pyntet på 2 forskellige måder. Jeg tror faktisk de skal på mit frokostbord til jul, hvor jeg evt. vil bytte avocadocremen ud med en peberrodscreme. Hvad siger du lige til hjemmelavet rullepølse med sådan en rødbede til? Er vi ikke enige om, at det vil være lidt wauu? Ja så dropper jeg selvfølgelig feta, for det går ikke helt i spænd med peberrodscreme.

[ingredients title="Grundopskrften - du kan bytte pynt og creme ud som du har lyst til"]

  • 2 aflange rødbeder
  • olie
  • salt og peber
  • frisk timian eller basilikum
  • 1 avocado
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk Citronsalt fra Mariager Saltcenter
  • saft af ½ citron
  • fetaost - køb en blog og skær selv i terninger
  • Citron og Balsamico Tangperler fra Tanghuset

Hasselback-Rødbeder:
Vask dine rødbeder grundigt og skær den ene ud i ca.5 cm. stykker. Vend dem på højkant og skær tynde snitter, men endelig ikke helt igennem. (TIP: læg en grydeske på hver side af rødbeden, så rammer kniven skaftet, og kan ikke skære helt i bund).

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og dryp eller spray olie over. Giv dem et drys almindelig flagesalt og lidt hakket timian eller basilikum.

Bages i ovnen ved 200 grader til de er møre men ikke helt bløde, ca. 30 min.

Rødbede-snacks:
Skær den anden rødbede i 2-3 cm skiver og læg også dem på bagepapiret. Sprayes eller dryppes med olie og et drys salt. Giv også dem lidt timian eller basilikum.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Imens kan dressingen laves:
Kom avocadokødet i en skål sammen med citronsaft og cremefraiche. Mos det helt fint. VIl du have en helt glat creme, kan du køre den i blenderen.
Smag til med salt og evt. peber. Jeg synes citronsaltet giver en super god smag til avocadoen.

Når rødbederne er kølet af, pyntes de med avocadodressing, fetaost og citron eller balsamico tangperler. Har du lidt pinjekerner, er de også lækre på.

[/ingredients]

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *