• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Frokost

Kammuslinger på Selleribund

Udgivet: 8. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En dejlig forret, der også er nem at lave. Med et glas hvidvin til, er den helt fantastisk.

Til 2 personer
8 kammuslinger
½ lille selleri
2 dl fløde/mælk
100 gr smør
lidt hakkede hasselnødder
økologisk citron
3 skiver bacon
grønt (persille, dild m.m.)

Start med at stege bacon godt brunt og lad det ligge og blive koldt på fedtsugende papir.
Når den er helt kold, blendes baconen til helt fint støv.

Selleri skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde sammen med fløde/mælk, og koges sagte til de er møre. (Pas på det ikke koger over)
Væden hældes fra, og sellerien kommes i en blender og blendes til en jævn mos. Smag til med salt og peber.

Smelt 100 gr smør og rist de hakkede hasselnødder let i smørret.

Kammuslingerne steges på en pande med olie, til de lige har fået lidt kulør. Hæld olie fra, og kom en lille klat smør på. Steg dem ganske kort i smørret.

På en tallerken anrettes med en stribe selleri hvorpå kammuslingerne lægges. Hæld lidt smeltet nøddesmør rundt om. Drys lidt revet citronskal og det fine baconstøv. Pynt med masser af grønne krydderurter.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Marinerede Grillspyd

Tortillaer med Kylling

Karens Bønne-Nutella

Pastatærte med kylling

Mørke Chokoladetrøfler med kakao

Hurtig mad leveret til døren

Banankage til Mor

Årets sidste middag 2014

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lykke

    januar 08, 2014 at 1:05 pm

    Hvor ser det smukt ud, og en lækker sammensætning.
    Har aldrig været så vild med kammuslinger (synes de her en lidt "fed" smag),
    men på denne her måde kan det da kun smage skønt 🙂

    Vh Lykke

    Svar
    • Ellen

      januar 08, 2014 at 4:36 pm

      Hej Lykke.

      De smager ikke spor fede. Citronen opvejer så fint, og jeg synes det nærmest virker som en let ret.
      Selv min mand, som ikke mente han kunne li kammuslinger, var begejstret for retten.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.