• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Kammuslinger på Selleribund

Kammuslinger på Selleribund

Udgivet: 8. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En dejlig forret, der også er nem at lave. Med et glas hvidvin til, er den helt fantastisk.

Til 2 personer
8 kammuslinger
½ lille selleri
2 dl fløde/mælk
100 gr smør
lidt hakkede hasselnødder
økologisk citron
3 skiver bacon
grønt (persille, dild m.m.)

Start med at stege bacon godt brunt og lad det ligge og blive koldt på fedtsugende papir.
Når den er helt kold, blendes baconen til helt fint støv.

Selleri skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde sammen med fløde/mælk, og koges sagte til de er møre. (Pas på det ikke koger over)
Væden hældes fra, og sellerien kommes i en blender og blendes til en jævn mos. Smag til med salt og peber.

Smelt 100 gr smør og rist de hakkede hasselnødder let i smørret.

Kammuslingerne steges på en pande med olie, til de lige har fået lidt kulør. Hæld olie fra, og kom en lille klat smør på. Steg dem ganske kort i smørret.

På en tallerken anrettes med en stribe selleri hvorpå kammuslingerne lægges. Hæld lidt smeltet nøddesmør rundt om. Drys lidt revet citronskal og det fine baconstøv. Pynt med masser af grønne krydderurter.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Varmende gryde med kikærter

Eksotiske Kotelet-pakker

Rødbede Coleslaw

Karrysauce og Æble-Løgkompot

Hindbærsnitter med brombær

Hellefisk og varm salat

Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum

Æblekonfekt

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lykke

    januar 08, 2014 at 1:05 pm

    Hvor ser det smukt ud, og en lækker sammensætning.
    Har aldrig været så vild med kammuslinger (synes de her en lidt "fed" smag),
    men på denne her måde kan det da kun smage skønt 🙂

    Vh Lykke

    Svar
    • Ellen

      januar 08, 2014 at 4:36 pm

      Hej Lykke.

      De smager ikke spor fede. Citronen opvejer så fint, og jeg synes det nærmest virker som en let ret.
      Selv min mand, som ikke mente han kunne li kammuslinger, var begejstret for retten.

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.