Claus Meyers fletbrød med modifikationer

3 dl lunkent vand
10 gr salt
10 gr økologisk gær
450 gr hvedemel
1 tsk gurkemeje
æg til pensling

Gæren røres ud i det lunkne vand og salt og hvedemel tilsættes. Ælt dejen til den er elastisk og glat.Jeg brugte røremaskinen, som kørte i 15 min.

Dejen hæves til dobbelt størrelse i ca. 1-2 timer

Claus Meyer fletter nu sit brød, men jeg valgte blot forsigtigt at lirke det ud på bagepladen og forme det forsigtigt til et brød.

Efterhæves igen i ca. 1-2 timer.

Pisk et æg sammen med et lille nip salt og pensl brødet forsigtig. Skær herefter lidt i brødet.

Ind i ovnen og bages ved 220 gr i ca 20 min.

Jeg var ikke vildt begejstret for brødet. Jeg synes der mangler lidt fedtstof og gerne mere smag.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*