• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Claus Meyers fletbrød med modifikationer

Claus Meyers fletbrød med modifikationer

Udgivet: 29. jan. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

3 dl lunkent vand
10 gr salt
10 gr økologisk gær
450 gr hvedemel
1 tsk gurkemeje
æg til pensling

Gæren røres ud i det lunkne vand og salt og hvedemel tilsættes. Ælt dejen til den er elastisk og glat.Jeg brugte røremaskinen, som kørte i 15 min.

Dejen hæves til dobbelt størrelse i ca. 1-2 timer

Claus Meyer fletter nu sit brød, men jeg valgte blot forsigtigt at lirke det ud på bagepladen og forme det forsigtigt til et brød.

Efterhæves igen i ca. 1-2 timer.

Pisk et æg sammen med et lille nip salt og pensl brødet forsigtig. Skær herefter lidt i brødet.

Ind i ovnen og bages ved 220 gr i ca 20 min.

Jeg var ikke vildt begejstret for brødet. Jeg synes der mangler lidt fedtstof og gerne mere smag.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Forkælelse i Bøgeskovens backstage - 2012

Oopsies

Bagt spidskål og marinerede kartofler

Islandsk Lagkage

På gensyn Skanderborg - i 2017

Vinterens Salat

Madplan uge 11

Hellige tre Kongers dag

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.