En rigtig god og læskende drik, der virkelig hitter i sommervarmen. En del af saften, valgte jeg at lave ispinde af, og de kan også varmt anbefales. Opskriften fandt jeg hos Isabellas.
500 g ribs
100 g sukker
2 cm frisk ingefær
250 gr hindbær
15 frisk mynteblade
Danskvand og isterninger
Ribs og hindbær gøres i stand. Jeg nøjes med at tage ribsene af stænglen, vaske dem, og nipper altså ikke. Kom ribs, hindbær og sukker i en gryde. Ingefær skæres i 2-3 blokke og kommes ved. Kog bærene sagte i ca. 20 min. Tag gryden af varmen, og kom de frisk og skyllede mynteblade i, og lad det hele trække i 20 min. Når det er næsten afkølet, sies bær, blade og ingefær fra. Lad det stå og dryppe lidt, så du får det hele med.
Nu har du en super dejlig ekstrakt, der kan bruges til saft - blandet op med danskvand i forholdet 1:3, eller kommes i isforme og fryses til ispinde.
Jeg kan også fortælle, at det smager ret godt med en mousserende hvidvin i saften.
Skriv din kommentar her