Bountykagen med chokolade bund

Bountykagen med chokolade bund


I weekenden havde jeg en stor lyst til bountykage. Den har jeg lavet tidligere, som Islandsk Lagkage.
Men jeg havde ikke rigtig lyst til flødeskum, sådan en dag, hvor det virkeligt var varmt. Istedet ville jeg gerne have haft jordbær på kagen, men de er ikke helt kommet frem endnu. Så i stedet valgte jeg at komme citron tangperler på, og hold da helt op, hvor var det godt.
Det gav en god let syrlighed til den ellers chokoladetunge kage. Jeg lavede nemlig min bountykage med en bund af den gode chokoladekage. Det blev en stor succes her, og den blev kun  endnu bedre dagen efter.

Bountykage med chokoladebund

Chokoladebunden:

  • 200 gr smør
  • 200 gr mørk chokolade
  • 125 gr mel
  • 250 gr sukker
  • 3 æg
  • et nip salt

Smør smeltes i en gryde der tages af varmen når det er smeltet, og straks kommes den hakkede mørke chokolade i. Rør rundt til al chokoladen er smeltet i det varme smeltede smør.
Pisk sukker, mel, æg og salt i en skål, til en luftig blanding. Mens der piskes, hældes chokoladen i, i en tynd stråle.
Når alt er blandet sammen, forres en bradepande (20 x 20 cm) med bagepapir og dejen hældes heri.
Bag kagen ved 180 grader i 25 – 30 min. Bag endelig ikke kagen for meget, så den bliver tør. Den må gerne være let fugtig indeni.

Stil kagen til afkøling. Imens kan bountymassen forberedes.

Bountymassen:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 150 gr kokos (1 pose)

I en skål blandes den kondenserede mælk med kokosmelet. Den skal være så man kan forme den til kugler, men stadig fugtig.

Når chokoladekagen er helt afkølet, fordeles kokosmassen jævnt ovenpå.

Pynt:

  • 230 gr mørk chokolade eller flødechokolade
  • 20 gr smør
  • 1 glas Citron Tangperler
  • Evt. lidt kokos

Smelt chokoladen og smør over vandbad, og fordel den ud over kagen med kokos. Når chokoladen er næsten stivnet, pyntes med citronperlerne og evt. et drys kokosmel.  Når jordbærsæsonen kommer, vil det være oplagt at komme friske røde og søde jordbær over ved servering.

Skær kagen ud i mindre stykker og servér.

Print

2 Comments

  1. Er du vims hvor ser den kage lækker ud! <3

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*