• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Småkager

Jordbær-Romkugler med Kokos

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Romkugler er gode, og tænk på, at man sparer jo en hel masse, hvis man bruger kagerester i stedet for at smide dem ud. Så det er da bestemt ikke fordi jeg godt kan li'  dem, men det (kun) er for at anvende resterne jeg laver romkugler 🙂

Men hvorfor så ikke bruge de søde jordbær sammen med romkugler - det må kunne lade sig gøre. Og så er der både sparet og lidt sundt. (lad mig nu bare gå i den tro). Nu hvor jeg har forsøgt mig med det, må jeg indrømme, at de er lidt for søde for mig. Men Jens vil helt sikkert være vild med dem.

Men I skal da have opskriften på dem alligevel. Der kan tilsættes lidt mere citron, hvis de skal være knap så søde, og sukkeret i marmeladen kan måske også udelades. Det er bare med at prøve sig frem.

Til portionen, som jeg fik 18 romkugler ud af, brugte jeg følgende:

600 gr sandkage (en af de triste man køber i supermarkedet, eller som jeg, en rest fra fryseren)
1 spsk. citronsaft
150 gr friske jordbær ell. 5-6 spsk jordbærmarmelade
2-3 spsk skummetmælkspulver
4 tsk  romessens
kokos til at trille dem i

Jordbærene mosede jeg helt fint med 1 spsk sukker. Kagen blev smuldret fint ned i en skål, som også jordbærmosen kom ned i. Ælt massen sammen, og tilsæt citronsaft, romessens og skummetmælkspulver efterhånden. Smag til, så du får lige den smag der passer dig. Det må ikke være for tyndt, og bliver det for tyndt, kan der tilsættes lidt mere skummetmælkspulver.

Lad massen stå koldt 1 times tid, og tril så store kugler, som vendes godt rundt i kokos.

Stil dem køligt til de skal serveres.

Mere inspiration

  • Julede Havregrynssnitter
  • Minnie Mouse Popcakes
  • Bastogne småkager
  • Morgenmads Cookies

Se mere indhold på bloggen

Uge 43

Syltede appelsiner og clementiner

Brunkager

En weekend bag tremmer

"Restaurant Bind"

Så er det blevet koldt

Planen der røg i vasken - 2012

Pære-snacks

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.