Jeg kan ret godt lide brune bønner og kikærter. Her har jeg brugt dem i en mættende salat.
Savner man kødet, kan der tilsættes lidt kylling eller måske helt små krydrede kødboller.
Vi fik netop frikadeller og kyllingespyd til salaten, men serveret ved siden af.
Der er brugt tørrede bønner og kikærter, men dem fra dåse kan også bruges, så sparer man iblødsætning og kogning.
1 håndfuld brune bønner
1 håndfuld kikærter
10 cherrytomater
4 forårsløg
1 tsk. grov sennep
2 spsk. citron balsamico
4 spsk.olivenolie
2 fed hvidløg
evt. lidt chili
Salt og peber
Skyl bønner og kikærter grundigt, og sæt dem i blød i rigeligt vand natten over (10-12 timer).
Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med ny vand, og kog dem 50 – 60 min. Bønnerne skal være møre, men ikke melede.
Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Steg kikærter på en meget varm pande i lidt olie salt og hvidløg, så de kun lige tager lidt farve. Afkøl dem.
Bland dressingen god sammen. Bland bønner, kikærter, forårsløg i tynde skiver og tomater i små både sammen, og hæld dressingen over lige inden servering.
8 Comments