MADBLOG & LIVSSTIL

Bønnesalat

Jeg kan ret godt lide brune bønner og kikærter. Her har jeg brugt dem i en mættende salat.
Savner man kødet, kan der tilsættes lidt kylling eller måske helt små krydrede kødboller.
Vi fik netop frikadeller og kyllingespyd til salaten, men serveret ved siden af.

Bonnesalat

Der er brugt tørrede bønner og kikærter, men dem fra dåse kan også bruges, så sparer man iblødsætning og kogning.

1 håndfuld  brune bønner
1 håndfuld  kikærter
10 cherrytomater
4 forårsløg

1 tsk. grov sennep
2 spsk. citron balsamico
4 spsk.olivenolie
2 fed hvidløg
evt. lidt chili
Salt og peber

Skyl bønner og kikærter grundigt, og sæt dem i blød i rigeligt vand natten over (10-12 timer).
Hæld vandet fra og kom dem i en gryde med ny vand, og kog dem 50 – 60 min. Bønnerne skal være møre, men ikke melede.

Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Steg kikærter på en meget varm pande i lidt olie salt og hvidløg, så de kun lige tager lidt farve. Afkøl dem.

Bland dressingen god sammen. Bland bønner, kikærter, forårsløg i tynde skiver og tomater i små både sammen, og hæld dressingen over lige inden servering.

brunebonner-kikaerter-bonnesalat

print

8 reaktioner

  1. Hej Gitte.
    Du kan faktisk bruge en hvilken som helst balsamico, eller bare citronsaft. Bruger du det sidste, vil jeg tilføje lidt honning. Men smag dig frem, den må hverken være hvinende sur eller sød.
    Håber du få en god salat
    God weekend til dig.
    Hilsen Ellen

  2. Hej. Vil prøve salaten i morgen, men hvor køber man citron balsamico?

  3. Nu har jeg lavet din salat. Jeg glæder mig til at spise den sammen med lækkert grillmad?

  4. Hej A.M.

    Jeg har hurtigt rettet til, så der er lidt mere konkret. Det er bare ofte, når jeg laver noget, at det bliver sådan ca. mål 🙂

    Håber du får en god salat ud af det.

    God sommer!

  5. Opskriften lyder:
    1 portion brune bønner
    1 portion kikærter
    cherrytomater
    forårsløg

    Det ser så lækkert ud, men….
    Hvor meget er “1 portion”??
    Det ville være rigtig fint, hvis du skrev hvor meget af de forskellige ingredienser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter