Laksesalat med Rygeost



En dejlig og nem forret eller frokostret. Her er den med rygeost, ikke meget, men nok til at give en røget smag. Kan man ikke lide smagen af rygeost, så  prøv den alligevel, du vil blive overrasket over, hvor godt det smager. Men køb en god og frisk rygeost, de har en hel anden smag.

Laksesalat med Rygeost
Passer til 4 portioner
200 gr røget laks
2 stilke forårsløg
1 løg
1 økologisk æble – gerne syrlig
2 spsk purløg
2 spsk creme fraiche eller skyr
1 spsk rygeost
salt, peber og citronsaft
Lidt rejer til pynt

Parmaskinke
Ristet brød

Skær lakseskiverne i meget små tern.
Løg, forårsløg og æblet skæres også i meget små stykker og blandes med ost, skyr/creme fraiche og purløg. Vend laksen i og smag godt til med salt, peber og citron.

Formes til små æg eller små runde “klatter”. Sæt dem i køleskabet til de skal serveres.

Ved servering anrettes de på et stykke ristet brød, der er skåret ud så det passer under laksesalaten. Begge pyntes med rejer, sprødstegte skiver af parmaskinke, citronskiver, agurkeskiver og gerne lidt brøndkarse.

Print

12 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*