MADBLOG & LIVSSTIL

affiliateslinks

 

Jeg tror næsten alle kender til Ikea og deres Kötbullar. Når man så har Ikea Family kort, er der også gratis kaffe bagefter. Måske mest kaffen vi drikker når vi er i Ikea. Altså i cafeteriet, for i selve butikke skal alt vel gåes igennem, – der kan altid være et eller andet jeg ikke lige kan undvære. Ofte har jeg en idé om, at jeg intet mangler, men bare skal kigge. Men på en eller anden måde, er kurven altid fyldt inden vi når til kasse. Lidt lys, en lille vase, en skål osv.,- der er altså meget man kan blive fristet af. Og at Ilva så ligger lige ved siden af (gør den I Aarhus), gør det da ikke bedre, for der skal jeg da også lige over. Pyha det kan ende med et glødende dankort, hvis jeg ikke  stopper op ind imellem. Kender I det?

kotbullar-rysteribs-12
Nå, det var vist et sidespring. Det var jo Kötbullar vi kom fra, og som vi fik til aftensmad i dag. Med kartoffelmos og rysteribs. Jeg kan godt hilse og sige, at jeg synes rysteribs er fantastisk svære at fotografere. Næste gang vælger jeg at bruge nogle uden sukker, så tror jeg det bliver pænere.

De svenske kötbullar er små kødboller som steges som frikadeller. Eller de er små frikadeller. Jeg har ikke kunnet finde nogen forskel på dem og frikadeller andet end størrelsen. Jeg kom så lige lidt spidskommen i, for at gøre en forskel. Jeg overvejede også at komme hvidløg i, men tænkte de så måske ville minde for meget om de også ret gode græske frikadeller.

kotbullar-rysteribs-09400 gr hakket svine- og kalvefars
1 løg
1 dl rasp
1 æg
1 tsk spidskommen
salt og peber
smør til stegning

Saucen:
2 spsk Engelsk sauce
4 dl madlavningsfløde
2 spsk oksefond
1 spsk ribsgele
salt og peber
Maizena sovsejævner – den mørke

Bland alle ingredienser sammen til kødet og form dem til store kødboller.  Steges gyldne på en pande med smør.

Til saucen bruges smøret fra panden med kötbullarne og resten blandes i. Kog det sammen og smag til med salt og peber.

Server kötbullar med sauce, kartoffelmos og rysteribs.

kotbullar-rysteribs-06
Rysteribs er ret enkel at lavet. Det kræver blot du har nogle ribs. Bland dem med halvt så meget sukker, som der er bær, og lade dem stå og trække. Ryst gerne skålen et par gange, så ribsene bliver blandet godt med sukkeret.

kotbullar-rysteribs-11
PS. Jeg ved det godt – min sauce er skilt! ØV, men den smagte lige godt alligevel.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter