MADBLOG & LIVSSTIL

Kødboller i Tikka Masala

Så blev det alligevel grillvejr. I morges så det ikke lige sådan ud, så jeg planlagde lidt andet til aftensmad. Og vil solen ikke varme os, må krydderierne gøre det.

Jeg tæller dagene nu, for på fredag, er det endelig min tur til at starte på 3 ugers ferie. Og så forventer jeg også, at det gode vejr starter der. Det er vel ikke for meget forlangt. Jeg er nu helt sikker på, at jeg vil nyde min sommerferie om solen skinner eller ej. Der er selvfølgelig også lidt planer, men dem fortæller jeg ikke endnu, for så behøves jeg ikke undskylde for ikke at have nået det hele. Men helt uden "arbejde" bliver det ikke. Både bloggen og shoppen skal jo passes, og så skal jeg skrive om maden på SMUKFEST i Skanderborg igen. Den skønneste festival i bøgeskoven. Jeg er meget spændt på, hvad der er af lækker mad i år, under de smukke træer.

[ingredients title="Tikka masala med kødboller"]
4 personer

 • 2 løg i små tern
 • 4 fed hvidløg - bitte små tern
 • 1 tsk chiliflager
 • 4 spsk tomatpuré
 • 2 spsk. tandoori-karrypasta
 • 1 dl. kokosmælk
 • 1 spsk gurkemeje
 • 2 spsk. limesaft
 • 3 tsk. garam-masala
 • 2 dl. yoghurt
 • salt og peber
 • 3-4 gulerødder i små tern
 • ca. 20 store kødboller (af 400 gr. kød)

Svits løgtern i lidt olie, til de bliver gennemsigtige. Så skal du tilsætte hvidløg, chiliflager, karrypasta, gurkemeje, tomatpuré, garam masala og kokosmælk.
Tilsæt de små gulerødstern. Det var det. Nu skal det bare småsimre i ca. 15 min, inden den tilsættes yoghurt og smages til med salt, peber og limesaft.

Det er en god idé at smage undervejs når du kommer krydderierne i, så du får den i lige den styrke du kan lide.

Kom kødbollerne op i saucen og lad dem blive gennemvarme.

Serveres med jasminris, og en salat af f.eks. rød spidskål, blomkål og syltede peberfrugter.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *