• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Aftensmad
billede til stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs er en dansk nationalret, og flæsket bliver endnu bedre hvis du steger det i ovnen. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Stegt flæsk med persillesovs (stegt i ovn)

Udgivet: 22. feb. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 22. feb. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs, hvor du nemt steger flæsket i ovnen. En god opskrift på den danske nationalret til aftensmad.
  2. Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
  3. Stegt flæsk med persillesovs (stegt i ovn)
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Noter

Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs, hvor du nemt steger flæsket i ovnen. En god opskrift på den danske nationalret til aftensmad.

Så er der stegt flæsk med persillesovs, der jo er en dansk nationalret. Og her er flæskeskiverne stegt i ovn, hvilket bestemt ikke gør retten dårligere.

Til den ovnstegte flæsk kan du servere kogte kartofler, rødbeder og en god salat med mormordressing, som du finder opskriften på længere nede.

Portionen passer til 2 personer, men den er jo nem at have op til flere.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprøde svær

Opskrift på stegt flæsk med persillesovs

billede til stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs (stegt i ovn)

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 2 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 400 g flæsk i skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk hvedemel med god top på
  • 4 dl mælk
  • 1 håndfuld persille hakket

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 185 grader varmluft.
  • Læg skiver af flæsk på en bageplade med bagepapir og drys med salt på begge sider.
  • Kom flæsket i ovnen og lad det stege i ca. 30-40 minutter. Du behøver ikke vende den ovnstegte flæsk undervejs, og det er færdigstegt når det er brunt og sprødt. Men hold øje med det, da stegt flæsk jo ikke skal være branket.
  • Persillesovs: Kom smør i en gryde og smelt det langsomt. Tilsæt hvedemel og rør til mel og smør er samlet.
  • Så tilsættes mælken lidt efter lidt og piskes godt, så der ikke er klumper i den.
  • Når den hvide sovs har den konsistens som du vil have den, smages sovsen til med salt og peber, hvorefter den hakkede persille tilsættes.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
1170
% Daglig værdi*
Fedt
 
112
g
172
%
Mættet fedt
 
42
g
263
%
Flerumættet fedt
 
12
g
Enkelumættet fedt
 
51
g
Kolesterol
 
168
mg
56
%
Natrium
 
1304
mg
57
%
Kalium
 
685
mg
20
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfiber
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
512
IU
10
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
260
mg
26
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der stegt flæsk med persillesovs klar til servering. Dertil altså kogte kartofler og lidt syltede rødbeder.

Hvis du vil servere salat til, som jeg har gjort, kan du lave en salat med mormordressing:

  • 2 dl fløde
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 spsk sukker
  • Salt og peber

Skyl og tør din salat godt, og riv den groft ned i salatskålen. Jeg har brugt krølsalat, men almindelig hovedsalat er også super god.

Bland fløde, citronsaft og sukker godt. Jeg pisker det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt salt og peber. Dressingen skal være sur og sød på samme tid.

Hæld din dressing over salaten umiddelbart inden servering.

Den vækker mange minder, sådan en salat. Og så smager den helt sikkert af sol og sommer.

Se også: Sådan laver du flæskestegssandwich

Mere inspiration

  • brændende kærlighed med rødbeder
    Brændende kærlighed med rødbeder
  • spinatpandekager opskrift
    Spinatpandekager - nemme pandekager med spinat
  • cottage pie sheperds pie
    Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos
  • lasagne med søde kartofler
    Lasagne med søde kartofler

Se mere indhold på bloggen

Chokolade Mousse på vand

Græskar-Fiske-Burger

Kransekage-Macaroons

Kødboller med sesam og salat

Kødboller i Tikka Masala

Påskekage med marcipan

Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

Salte Cavi·art Snegle

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.