MADBLOG & LIVSSTIL

En dag i Mariager

Så er jeg hjemme igen, efter et par super dejlige dage i Mariager.

Mariager Saltcenter havde fødselsdag (20 år) og blev fejret på bedste vis. Vejret var perfekt - det blæste lidt rigeligt i starten, men hurtigt lagde vinden sig og med "kun" omkring 20 grader og sol, var det perfekt til "Mad for Alle" arrangement. Der kom rigtig mange glade mennesker, og de hyggede sig længe med at besøge udstillerne, smage, snakke og sidde og nyde solen.

En hyggesnak med Instant Taste ... mens gemalen snitter kål til retten. Hvem sagde arbejdsfordeling? Så er alt klar, og der ventes på at kl. bliver 11 og "Mad for Alle" bliver åbnet. De første besøgende nærmer sig - men jeg er klar.

Jeg stod i Saltcenterets udstilling og lavede mad med en af deres salte. I år havde jeg valgt at bruge Grillsaltet, som har mange gode krydderier, der smager godt igennem. Jeg fik mange gode snakke med alle de gæster der gerne ville smage, og det var rigtig mange. Der var ikke mulighed for ret meget pause, for hele tiden var der nogen der gerne lige ville smage, spørge og høre lidt om hvad jeg lavede. Det er jo bare dejligt, og jeg mindes nu med glæde venner der kom forbi og hilste på, de der genkendte mig og lige ville hilse på mig, den unge pige der kom forbi 4 (eller var det 5) gange, for lige at smage (hun var ganske enkelt vild med retten, og fik mor med, så de måtte købe saltet og høre om opskrift), den ældre herre der satte sig godt til rette foran bordet og spiste sin aftensmad (fik et par smagsprøver) og som startede med at sige, at retten gerne måtte have lidt mere smag, for efter et par minutter at fortælle mig, at den var stærk og godt krydret (da chilien skar igennem og neb lidt), alle de som roste retten og var begejstrede, og i det hele taget, alle der kom forbi og fik en smagsprøve. Det kan godt være I hyggede jer, men det gjorde jeg bestemt også. Og det selvom ryggen smertede og benene værkede sidst på dagen.

Retten var ikke så fotogen, men smagen var i top

Og så er der også det dejlige personale på Saltcenteret, som både min mand og jeg nyder at komme op og hilse på. Jeg tror nu også de nyder at vi kommer, jeg synes ihverfald de ser ud som om de bliver glade for at se os.
Der er også andre udstillere, som vi efterhånden kender. Der er bla. Karlsens Krydderier, Instant Taste og også mange nye som det er mega hyggeligt at snakke med.Der er et specielt sammenhold bland udstillerne, som jeg ikke vil være foruden.

Kl 18, da det hele var slut og de sidste gæster sivede hjemad igen, fandt vi en plads i skyggen og fik en kold fadøl. Jeg synes vi havde fortjent det, og den smagte godt. Benene blev smækket op, og den mefget smukke udsigt nydt.

Selvom foden ser blå og gul ud, har jeg ikke slået den (igen). Det må være lyset der har gjort et eller andet der.

Lige inden lukketid, nåede jeg rundt til et par udstillere for at købe ind til vores aftensmad. Med lidt godt pålæg, gode knækbrød og lækre oste, nød vi maden i gårdhaven hos Den Gamle Smedje i Mariager, hvor vi skulle overnatte. Åh ja, de lækre chips af grøntsager var også fra messen, og de er super gode.
Jeg kan godt love jer, at der var nogen der sov (nogenlunde) godt sidste nat, selvom egen seng nu er bedst.

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *