Det her er nok den bedste opskrift på drømmekage, der er lavet med en lækker kokostopping. Inden i drømmekagen er der pærer, og det er godt.
Drømmekage er altid et hit, men denne er altså en fantastisk udgave af den populære kage, der oprindeligt stammer fra egnen omkring Brovst i Nordjylland.
Denne udgave indeholder også pære, hvilket kun gør drømmekagen endnu bedre. Så den skal du ikke snyde dig selv for.
Kagen er mega lækker, sådan svampet og god og så den dejlige topping fra drømmekagen. Kan du mærke mundvandet løbe nu?
Til opskriften skal du bruge en springform med en diameter på ca. 20 centimeter.
Opskrift på drømmekage

Ingredienser
- 100 g smør blødt
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hvedemel
- 2 pærer
Topping til drømmekage
- 200 g rørsukker sukker eller farin
- 100 g mørk sirup
- 80 g kokosmel
- ½ dl mælk
- 50 g nødder groft hakkede
Sådan gør du
- Riv marcipan groft og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det rigtig godt sammen.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Pisk det til en let masse.
- Drys hvedemel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt.
- Skræl pærerne og tag kernehus ud. Skær dem i mindre stykker og vend dem i dejen.
- Kommes i en 20 cm springform.
- Bag din drømmekage ved 200 grader i ca. 30 min.
- Imens laves topping. Kom alle dele i en gryde, og varm det rigtig godt op.
- Hæld det på den næsten færdigbagte kage og sæt drømmekagen i ovnen igen i ca. 10 min.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
500
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
69
mg
23
%
Natrium
274
mg
12
%
Kalium
165
mg
5
%
Kulhydrater
77
g
26
%
Kostfiber
6
g
25
%
Sukker
48
g
53
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
403
IU
8
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
35
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Den færdige drømmekage er klar til servering, og den holder sig fint i et par dage.
Helene Wang
kan den fryses? og kan man bruge lys sirup i stedet for mørk?🙂
Ellen
Hej
Du kan sagtens bruge lys sirup i stedet for og kagen kan fint fryses.
Hav en god dag 😉