Det er sjovt og lækkert med nye og spændende retter, men en gang imellem er der ikke tid til de helt store udfoldelser. Så er det, at det er rart lige at kunne trylle lidt nemt og hurtigt frem.
Sådan en dag havde jeg lige i dag. Jeg fandt en pose pasta, lidt kyllingekød jeg havde i fryseren fra en anden dag, ost, fløde og tomater og frisk basilikum. Så der var slet ingen tvivl om, hvad det skulle blive til.
Pasta
En rest kogt/stegt kylling
En håndfuld små tomater
Frisk basilikum
Frisk citronmelisse
Pastasalt fra Mariager Saltcenter
2½ dl økologisk fløde
smør
Them Krystal-ost
Imens pastaen koges, laves sovsen.
Hakket basilikum og små tomater i kvarter, svitses godt i smør. Kom kyllingekødet ved, og vend det sammen med pastasalt godt rundt. Tilsæt fløden, og lad det simre kort.
Når pastaen er færdig, vendes det rundt i sovsen. Pynt med mere frisk basilikum og citronmelisse, og giv en godt drys af friskrevet Them Krystal ost fra Them Andelsmejeri, som er en moden, fast og aromatisk ost med små krystaller og en karakteristisk smag. Den økologiske Krystal ost bliver lavet som de første produktioner hver dag, sådan at den ikke kommer i kontakt med rester fra den øvrige osteproduktion.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et glas rødvin vil smage rigtig godt til retten.
Den smager fantastisk, og jeg må nok indrømme, at vi fik lidt ondt i maven, fordi vi spiste lidt for
meget 🙂
Skriv din kommentar her