MADBLOG & LIVSSTIL

Panforte - Italiensk Konfektkage

Panforte er en italiensk honningkage, - en julespecialitet på nationalt plan i Italien. Visse steder, nydes den året rundt, og det både som dessert, til kaffen og sågar til morgenmaden. Efter hvad jeg har læst, skal den (altså opskriften) stamme helt tilbage fra 1200 tallet.

Jeg vil mene, at det mere er en konfektkage, som hvad vi forstår ved kage. Den serveres i tynde skiver, og har du smagt kagen, forstår du hvorfor. Den er nemlig fyldt med tunge men gode sager, samtidig er der er smæk på smagen. Og så kan den holde sig frisk i meget lang tid. God at have til julemåneden, så der altid kan serveres lidt sødt.

Panforte
100 gr honning
100 gr farin
¼ dl appelsinsaft eller en italiensk dessertvin
100 gr tørrede dadler
100 gr. abrikoser
50 gr. rosiner
50 gr. tranebær
100 gr mandler
100 gr hasselnødder
3 spsk mandelmel
3 spsk hvedemel
½ tsk af hvert krydderi: stødt kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød og sort peber
revet skal af 1 appelsin
100 gr mørk chokolade
flormelis til drys

Skær dadler og abrikos i mindre stykker og læg dem i blød i vand eller dessertvin. Smelt honning og farin i en gryde, og lad det boble i ca. 5 min. Tag af varmen og kom den grofthakkede chokolade i, og rør rundt til det er smeltet.
Bland mel, mandelmel, krydderier og revet appelsinskal. Kom nødder, mandler og frugtstykkerne i og vend rundt. Bland nu melblandingen i honning-chokoladen og vend godt rundt.
Mandler og nødder skal ikke hakkes, men kommes hele i.

Kom dejen i en springform (18 cm) der er foret med bagepapir, og tryk dejen godt ud. Bages i en 150 grader varm ovn i ca. 45 min.

Afkøl kagen inden den pakkes ind og sættes i køleskabet til næste dag. Drysses med et pænt lag flormelis inden den serveres.

Kagen, som, nærmest er konfekt, serveres i tynde skiver. Smager himmelsk til en kop kaffe.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *