Marcipanen er sød, – hindbær er syrlige. Tilsammen bliver det til det lækreste konfekt og med en gang god chokolade over, bliver det ikke bedre!

Om du vil overtrække dem helt, eller blot komme chokolade på toppen er helt op til dig ligesom du også kan vælge at pynte med mandlesplitter istedet for de frysetørrede hindbær.

Hindbærdukater

  • 200 gr. marcipan
  • 100 gr finthakkede mandler
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk hindbærstøv
  • 1 æggehvide
  • 100 gr mørk chokolade til overtræ
  • frysetørrede hindbær til pynt

Riv marcipanen groft og bland den med de øvrige ingredienser.
Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir til den er ca. 6-7 mm tyk. Udstik duplikaterne (ca. 5 c. i diameter), og læg dem over på en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 min. De må ikke blive mørke i bunden, så hold øje med dem.

Lad kagerne afkøle helt, inden du overtrækker dem med smeltet chokolade og pynter med frysetørrede hindbær.

Er du ikke til hindbær kan den sagtens udelades, eller erstattes med f.eks. lidt revet appelsinskal.

print

2 reaktioner

  1. Hej Ellen 🤶🎅
    Hindbærstøv, er det ligesom lakridspulver?
    Og hvor ka det købes?
    Hilsen Bitten

    1. Hej Bitten.
      Du køber bare fryse tørrede hindbær i f.eks. Superbrugsen og blender dem til støv, som lakrids pulver. Du kan også komme andre smage i, revet appelsinskal vil sikkert også være godt.
      Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter