MADBLOG & LIVSSTIL

Så skal jeg lige love for, at der er blevet julehygget her i dag. Julemusikken har lydt hele dagen, her dufter af brunkager, kokoskager og pebernøddder, sammenblandet med en duft af eddikke fra surribben der koger sagte på komfuret. Ind imellem er der kommet lidt mere julepynt frem og julestemningen har virkelig indfundet sig.

I går var vi en tur i Ribe, og også her var der virkelig smukt med masser af lys i gaden. Rigtig hyggeligt i den ellers i forvejen smukke by. Ikke fordi vi ikke har smuk lysebelysning i vores egen by, for det er der virkeligt. Og så selvfølgelig mødte vi også julemanden.


I morges (ja du læste rigtigt – jeg var tidligt oppe) gik jeg i gang med at gøre klar til at bage småkager. Det vil sige, allerførst satte jeg kødet over til surrib, som jo skulle koge i eddikke og vand med laurbærblade, peber og salt. Men så kom der også gang i røremaskinen, og dejen til herrnhutkager, kokoskager, marcipansmåkager og pebernødder blev lavet klar. Kan du ikke lige forestille dig duften da de begyndte at komme i ovnen?


Kokoskagerne er nok tæt på de nemmeste småkager jeg kender. Alt i røremaskinen, køre godt og så bare trille nogle kugler. I ovnen og vupti er der lækre småkager.

[ingredients title=”Kokossmåkager”]
ca. 80 – 90 stk

  • 225 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 200 g kokosmel
  • 225 g smør – blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg

Bland sukker, mel, kokosmel og vaniljesukker og kom smør og æg i. Kør det hele på røresmakinen indtil det er samlet til en “klump” dej.
Er dejen meget blød, skal den en tur i køleskabet i en ½ times tid, ellers går du bare i gang med at trille dem til kugler. Læg dem på bagepapir og rtyk dem med en gaffel, både så de bliver lidt mere flade og der kommer et fint mønster i kagerne.

Bages ved 225 grader i ca. 8 min øverst i ovnen. De skal være let lysebrune.

Afkøl kagerne helt inden de kommes i en kagedåse.

[/ingredients]


Så er der fyldt op i et par kagedåser, og vi har lidt at nyde til kaffen om aftenen. Jeg håber der stadig er nogle tilbage når vi kommer til jul.

Inden længe vil jeg igang med konfekten, jeg skal nemlig lave fyldte chokolader med rom-cremefyld. Jeg er sikker på, de bliver populære her.

Men allerførst skal surribben laves færdig i morgen. Og så er der rigtig jul i det lille hjem på Tøndervej 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter