Så blev det efterår (efter kalenderen), og den blev jo behørig indviet med bulder og brag, samtidig med kraftig regnbyge og blæst. Men mon ikke vi får solen og et par gode dage endnu, selvom vi er i september måned? Det håber jeg da.
I salaterne skal vi til at bruge de fine og gode kål igen, og min favorit er helt klart den røde spidskål. Sammen med lidt grønt giver det nogle gode farver til salaten. Og så er kål meget sundt at spise. Kål indeholder både stoffet sulphorafan, der forebygger kræft, og masser af C-vitamin og fibre. I den røde farve er der endda ekstra meget C-vitamin, så det er bare med at spise løs af den.
[ingredients title="Farverig Spidkålssalat"]
3 - 4 personer
- ½ (eller 1 lille) rød spidskål
- ca. 200 gr tyndt snittet blomkål
- 2 dl grønne ærter
- fetaost
- 1 rødløg i små tern
- Vinaigrette dressing - tilsæt gerne 1 spsk mayo, det gør den ikke dårligere.
Snit spidskålen meget fint, og vend den sammen med de tyndtsnittede blomkål, meget fine løgtern og ærterne. Pluk fetaosten over og hæld dressingen. Pynt gerne det hele med frisk persille.
En salat man bliver glad af, med de fine farver.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her