MADBLOG & LIVSSTIL

Friske Forårsruller på en efterårsdag

Så blev det fredag, og lige som jeg skulle hjem, begyndte det at regne. Egentlig havde jeg håbet på godt vejr, så jeg kunne nyde måske den sidste dag på terrassen, men det blev altså anderledes. Indtil nu ihvertfald. Så ser man bare positivt, og lige nu sidder jeg og hygger med stearinlys og varm te, mens det er halvmørkt og regnfuld udenfor. Er det ikke bare ret hyggeligt?

Jeg har planer om, at få slappet godt af i weekenden. Der har været ret travlt på arbejdet, så det er tiltrængt. Så mine planer er ikke så vilde hvad weekenden angår.
I går kom  den nye bog med Jens Henrik Jensen "De frosne flammer", med historien om krigsveteranen Oxen. Den glæder jeg mig ret meget til at læse, og der skal helt sikkert begyndes på den i weekenden.
Jeg har også fået et anmeldereksemplar af en flot bog om Bacon, og jeg regner med at få prøvet et par opskrifter derfra. En squashkage står også på listen, for i går fik jeg foræret 3 store squash. Og straks tænkte jeg kage, men der kommer nu nok også andet ud af dem.
Oprydning og rengøring, - åh da også, var jeg lige ved at glemme. Måske det var en lidt bevidst handling, for det er bare noget der skal overståes for mit vedkommende. Jeg er altså ikke vild med det.
Og så skal der jo hygges og nusses med lille Felix. Han bliver mere og mere fræk, og er i næsten alt. Pyha man skal være hurtig nogen gange.

Hov nu er jeg glemsom. Jeg har fuldstændig glemt at fortælle noget meget vigtigt. Jeg har fået webshop! Har du set den? Lige nu sælger jeg de skønne tallerkener der hedder SALT og så selvfølgelig kryddersalte fra Mariager. Det kan nemt ske der kommer mere til, og det er faktisk jer der er med til at bestemme lidt. Efterspørger I nogen af de produkter jeg bruger, eller nogen af de ting der er på mine billeder, så er det muligt det kommer i shoppen. Jeg håber der er nogen af jer, der får lyst til at købe på min lille webshop.

Nå,men selvom det er efterårsvejr lige nu, får vi friske forårsruller af rispapir i dag. En rigtig lækker ret med masser af grøntsager. Grøntsager er dejlige og der er mange lige nu. Det er bare med at bruge læs af herlighederne.

foraaarsruller-rispapir-18-2
1 pakke rispapir
gulerødder
agurk
spidskål
porre
squash
200 gr rejer
krydderurter

Mængder afhænger af, hvor mange der laves. Lav bare rigelig, det kan bruges i en råkost dagen efter.

Alle grøntsager skæres i tynde lange strimler, og sættes klar.

I en lille form, lægges rispapiret fladt ud. Vigtigt at det er KOLDT vand. Jeg lod det ligge men jeg lavede rullerne, og tog en op ad gangen. Læg det tynde rispapir på et ren viskestykke og læg nu strimler af grøntsage og lidt rejer midt på papiret. Buk den ene ende op ( eller hvad siger man, når det er rundt?) så bunden bliver lukket. Rul nu så stramt sammen som du kan. Lad forårsrullen ligge lidt, og tørre, så klistrer den sammen. Forårsrullerne kan koges i rygende var, olie/friture, men de smager også rigtig godt som de er. Det valgte vi, og som dyppelse, fik vi en sur/sød sauce. Hertil serverede jeg stegte ris med friske majs. En fantastisk lækker middag som tilmed er sund.

Resten fik jeg med i madpakken dagen efter, og det var bestemt lige så skønt.

foraaarsruller-rispapir-24-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *