Min Mors Giftkage

Jeg kan huske da min mor bagte den første gang. Det var helt vildt spændende med den grønne farve. Senere har jeg selv bagt den flere gange, især til min søn da han var bette. Det var jo midt i Turtles tiden, og derfor en populær kage at have med til fødselsdagen i børnehaven.

Derefter er den gået lidt i glemmebogen, men for et par uger siden, bad min niece mig bage en for hende, og så kom den frem. Og den er slet ikke så tosset. Den er allebedst dagen efter. Den skal ligesom “sætte” sig lidt.

250 gr smør
250 gr sukker
250 gr mel
3 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1½ dl mælk
1 spsk mandelessens
3 spsk grøn konditorfarve

Image000013

Smør og sukker piskes blødt og æggene tilsættes et ad gangen.
Mel blandes med bagepulver og kommes i smørblandingen skiftevis med mælk, mandelessens og den grønne farve.
Bages ved 200 grader i en lille bradepande i ca 20-30 min. Overtrækkes med chokolade eller glasur. Jeg valgte en hvid chokolade.

Se også “Kagen der matcher stuen”.

 

print

75 reaktioner

  1. Hej Anna
    Det tror jeg ikke du kan, så vil den vist blive lidt for bastant.
    Hvis du prøver, så lad mig endelig høre om resultataet 🙂

  2. Hej Lise.
    Ja det synes jeg sagtens du kan, farven kan du jo selv bestemme.
    Selvom det er en silikoneform tror jeg, at jeg ville spraye den med lidt smør inden dejen kommer i, og ikke vende kage ud inden den er helt kold.
    Jeg er sikker på, at det bliver en flot fødselsdagskage.
    Hilsen Ellen

  3. Hej Ellen
    Min søn bliver 3 i den kommende uge, og da han er kæmpe fan af Lynet McQueen, har jeg købt en silicone form med netop McQueen ?
    Men tror du, at jeg ville kunne bringe denne opskrift til at lave en helt McQueen rød kage?
    De bedste hilsener fra Lise

  4. Jeg vil tror du skal have en af de lidt større eller 2 mindre, og så ville jeg kun fylde formen halvt, så kagen ikke bliver alt for høj.
    God weekend til dig.
    Hilsen Ellen

  5. Hvor lyder det bare dejligt. Jeg har en enkelt gang bagt den uden grøn farve, men den smagte slet ikke rigtig. Hvad øjnene ser betyder altså meget, så kan nemt forestille mig en regnbuefarvet kage må smage helt fantastisk. 🙂

  6. Opskriften som i gamle dage !! I LOVE IT!!
    min kæreste er blevet helt vild med den, og hver gang hun ønsker jeg bager, så er det den der skal bages. jeg skal hver eneste gang lave den i regnbuens farver – hold op et projekt med alle de dejportioner og de farver, men hold da op hvor bliver den flot fordi den står så pænt men samtidig er så svampet..
    Det er HITTET her hjemme.

  7. Hej Camilla
    Det er da ærgeligt, at den ikke blev som du håbede på.
    Hvad det skyldes er lidt svær at sige. Kan det tænkes, at kan ikke har bagt længe nok?
    Eller er der kommet mere mel i end der står?
    Jeg synes ikke at have oplevet den er blevet for bastant, når jeg har bagt den.

    Hilsen Ellen

  8. Synes min kage er blevet meget tæt og ikke svampet som du skriver ? Hvorfor mon?

  9. Hej Malene
    Det kan den og faktisk bliver den bedre af en tur i fryseren. Dog skal du vente med glasuren.

    God påske til dig.

  10. Hej Anette.
    Undskyld det sene svar, men jeg har været på ferie.
    Jeg håber din kage blev rigtig god, og blev bagt perfekt:
    Jeg bager den ved 200 gr, alm ovn. Hvis det er varmluft, vil jeg nok nøjes med 180 gr.

    Fortsat god aften til dig.

    Hilsen Ellen

  11. Hej Josefine
    Det er svært at sige, kommer jo helt an på, hvor store stykker og hvor stor din bradepande er. Men jeg vil gætte på et sted mellem 20 og 25 stykker kage af portionen. Det er vist ikke helt galt.

    Grønne hilsner Ellen

  12. Hej Tina Louise
    Du kan sagtens bruge skummetmælk. Jeg bruger ind imellem også appelsinjuice og udelader så vaniljen.
    Men om du bruger sødmælk eller skummetmælk har ikke den store betydning.
    Håber du får en lækker kage lavet 🙂

  13. Ska ha kage med på arb. i morgen. Fik strenge ordrer på, at det ik ska være alm. chokoladekage eller drømmekage 🙂 Næh nej, I blir overrasket med en regnbuekage 🙂 Glæder mig til at se deres ansigter, når det første stykke blir taget 🙂

  14. Hej Mette.
    Mange gang undskyld for det sene svar. Men jeg har været festival-ramt i en god uges tid, og er først nået hjem i dag.
    Jeg bruger altid smør når jeg bager. Synes absolut det giver en meget bedre smag 🙂

    Hav en dejlig uge!

  15. Hej Karina.

    Jamen selvfølgelig svarer jeg da. Uden I dejlige læsere, var der slet ingen blog. Så jeg skylder jer altid et svar 🙂

    Men det glæder mig også at høre, at du har læst alle kommentarerne. Det er da også flot.

    Jeg tror bestemt det bliver nogle glade børn, når de skal have en “skov”-grøn kage. Det er så heldigt, at den faktisk ikke bliver dårligere at at stå et par dage. Bare lad den stå lidt køligt. Den er også god at fryse.

    Håber det bliver den god skovtur.

    Hilsen Ellen

  16. Sikke da en tråd!!! startet d. 21 oktober 2012 ?og du svarer stadig.. Respekt☺️
    Jeg har læst alle kommentar og bliver da bare nød til at bage den til børnehavens udflugt på fredag, og tænker er det mon dumt at bage den allerede i dag?
    Tak fordi du har delt den med os,glæder mig vildt til at smage den
    Mange kage hilsner????
    Karina

  17. Åh hvor må det være dejligt at være barn hos dig, sådan at få lige den farve kage man ønsker sig.
    Jeg mindes også den var en sikker vinder, når vi holdt børnefødselsdag her i huset.

    Og som voksen er jeg stadig vil med den 🙂

  18. Giftkage sådan som jeg husker den fra jeg var lille. Virkelig god opskrift, har efterhånden bagt den 15 gange.

    Et hit til børnefødselsdage er at lave den flerfarvet, har lige lavet en lilla, lyserød, grøn.

  19. Hej Amirah
    Hvis du mener, om du kan komme grøn glasur i kagen istedet for konditorfarve, er svaret nej. Men du kan fint komme glasur oven på kagen 🙂

    Hilsen Ellen

  20. Hej!
    Jeg vil gerne spørge om det er okay om man kan lægge glasur istedet for konditorfarve?

  21. Hvis jeg har pastafarve i stedet for frugtfarve, hvordan er doseringen og tilsætningen så? ?

  22. Hej Maiken.

    Jeg bager dem stadig ved 200 grader 🙂

    Håber de bliver rigtig gode.

    Grønne-hilsner, Ellen

  23. Hej Mette.
    Dejligt at kagen blev god, og rigtig god idé at bage i muffinsforme. Det må jeg prøve næste gang 🙂

  24. Super god kage, mange tak for at du delte din mors opskrift. Den kan også med fordel laves som muffins de skal kun have 20 min i ovnen, de bliver svampede med en sprød top.

  25. Hej Michela.

    Nej jeg bruger blødt smør, som jeg pisker med sukkeret. Lad smørret stå ved stuetemperatur, så det bliver lidt blødt.

    God weekend til dig.

    Hilsen Ellen

  26. Hej.
    Ja det tror jeg at jeg ville. Eller måske 1 1/2 gang, alt efter hvor stor bradepanden er.

    Fortsat god dag til dig.

    Hilsen Ellen

  27. Prøver lige igen 🙂
    Jeg skal lave kagen i en almindelig bradepande. Ville du lave dobbelt portion til det ?
    Vh Katrine

  28. Hej Mai

    Nej bare den står lidt køligt, er jeg sikker på den er god i morgen.
    Rigtig god fødselsdag i morgen 🙂

    Hilsen Ellen

  29. Har lige lavet denne kage, som
    Vi skal spise til min fødselsdag i morgen 🙂
    Men skal den stå i køleskabet end Til i morgen ?

  30. Det kan du tro den kan, du kan bage den i lige den form du har lyst til. Pas bare på, at du ikke får en for høj kage, for den dur ikke at skære i tynde skiver.
    Jeg ville ikke blande farverne sammen, men dele dejen i 3 og komme forskellige farver i hver portion. Derefter ville jeg komme dejen lagvis i formen.

    Rigtig god påske og fødselsdag.

  31. Hej Ellen. Hvor ser din kage lækker ud! Jeg har tænkt mig at bage den til min nieces 6 års fødselsdag, jeg vil bare blande en masse farver sammen, så den bliver endnu mere farverig. Kan jeg godt bage den i en rund kageform, eller skal det være en firkantet form? Og hvor mange personer er opskriften beregnet til?

  32. Hej Libbie

    Åh jeg har lavet den flere gange til min søns fødselsdag – det var midt i Turtle tiden, så den havde den helt rigtige farve.
    Opskriften er fra min mor, men om det lige er som den du har fået som barn, kan jeg ikke garantere. Men jeg håber den bliver rigtig god, så Victor får en lækker kage til fødselsdagen.

    Hav en rigtig god fødselsdag!

    Hilsen Ellen

  33. Kære Ellen
    Tusind tak for opskrift, den skal afprøves i aften så den er klar til Victors fødselsdag i morgen 🙂
    Håber den bliver ligesom de giftkager jeg elskede i min barndom.
    kh Libbie

  34. Hej Anna,
    Der burde være nok til 26 pæne stykker, men du kan også bare den i en lidt større bradepande, så der bliver flere stykker, bare knap så høje. Det vil ikke gøre den ringere.

    God fødselsdag til dig 🙂

    Hilsen Ellen

  35. Hejsa,

    jeg vil gerne lave den her kage til min fødselsdag. Men så kom jeg i tanke om der er nok af den eller om jeg skal fordoble opskriften. Kan man bruge denne opskrift til 26 personer? Ellers ser kagen meget meget lækker ud. glæder mig til at prøve den. 😀 på forhånd tak.

  36. Har lige bagt denne med rød frugtfarve i stedet for grøn. Gemmer den til i morgen og glæder mig til at smage den

  37. Hej 🙂
    Dejlig kage ! Kan godt finde på at lave den flerfarvet grøn-rød-hvid-brun.
    Har bagt en med kartoffelmos pulver, kan bare ikke finde lige den opskrift.
    Mvh
    Anni

  38. Jeg er glad for at du kan bruge opskriften. Min mor kom også hvid glasur på, eller glasur med kakao i.
    Men chokolade er heller ikke dårlig 🙂

    Rigtig god sommerdag til dig i morgen,

    Ellen

  39. Hej Ellen
    den kage har jeg bagt hel tilbage da jeg var ung pige i huset og jeg kunne ikke finde opskriften så tak
    men jeg plejet at komme hvid glasur på og så farvet jeg noget kokosmel grøn og drysset oven på glasuren mums :)))

  40. Hej.
    Jeg håber de nød kagen. Den smager bestemt også godt på 1. dagen, men trækker ligesom lidt når den står til dagen efter.

    Hilsen Ellen

  41. Hej. Jeg bagte den her i eftermiddag, og ungerne skulle vist bruge den her til aften… en klasse overnatning. Havde ikke set at der stod den var bedst dagen efter 🙂
    Sagde det dog til klasselæreren, som jo så mente at den godt kunne gemmes til i morgen. Så glæder mig til at høeg deres mening 🙂

  42. Ja det kan du godt. Jeg ville stille den køligt og vente med glasuren til fredag.

    Hilsen Ellen

  43. Hej Gitte.

    Jeg bager den ved 200 gr, alm ovn. Hvis det er varmluft, vil jeg nok nøjes med 180 gr.

    Fortsat god aften til dig.

    Hilsen Ellen

  44. Jeg kan nemt forestille mig den blive til en rigtig uhyggelig kage.
    Min bradepande er 23 x 30 cm. Men jeg ved også, at nogen bager samme portion i en lidt større bradepande, den bliver så bare lidt mere flad. Pas på ikke at bage den for længe, den må gerne være lidt svampet, og bliver bedre af at stå til dagen efter.

    God Halloween-fest 🙂

  45. Hej
    Den ser super god ud. Vil bruge den til halloween festen. Men hvor stor…eller lille:0) er en lille bradepande? Svar haster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter