Min Mors Giftkage

Min Mors Giftkage

Jeg kan huske da min mor bagte den første gang. Det var helt vildt spændende med den grønne farve. Senere har jeg selv bagt den flere gange, især til min søn da han var bette. Det var jo midt i Turtles tiden, og derfor en populær kage at have med til fødselsdagen i børnehaven.

Derefter er den gået lidt i glemmebogen, men for et par uger siden, bad min niece mig bage en for hende, og så kom den frem. Og den er slet ikke så tosset. Den er allebedst dagen efter. Den skal ligesom “sætte” sig lidt.

250 gr smør
250 gr sukker
250 gr mel
3 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1½ dl mælk
1 spsk mandelessens
3 spsk grøn konditorfarve

Image000013

Smør og sukker piskes blødt og æggene tilsættes et ad gangen.
Mel blandes med bagepulver og kommes i smørblandingen skiftevis med mælk, mandelessens og den grønne farve.
Bages ved 200 grader i en lille bradepande i ca 20-30 min. Overtrækkes med chokolade eller glasur. Jeg valgte en hvid chokolade.

Se også “Kagen der matcher stuen”.

 

Print

75 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*