Servér jord på maden.

Servér jord på maden.

Jeg har flere gange set den spændende jord, f.eks. kan vendes med nye kartofler og serveres som nyopgravede kartofler. “Jorden” smager ikke af så meget, så den overdøver ikke smagen af maden, men det er et sjovt indslag.

Opskriften på maltjord, har jeg fundet i bladet Gastro.

DSC_0042DSC_0029Maltjord
100 g hasselnødder
100 g hvedemel
70 g brændt maltmel
30 g sukker
70 g øl
30 g smør

Hasselnødder blendes helt fint, som mel. De øvrige ingredienser kommes i, og det hele køres godt i en blender, indtil det er blandet helt sammen. Det ligner en gang mudder, og og det skal du have hænderne i nu. Spred det ud på en bageplade med bagepapir, i så pænt et lag, som det nu kan lade sig gøre.
Bages i ovnen ved 120 grader i ca. 45 min, eller indtil det virker bagt. Lad pladen stå og køle af, til massen er helt kold. Kom så “jorden” i blenderen igen, og blend det til en porøs jord, som nu er klar til brug.

DSC_0017

Maltjorden kan bruges til mange ting. På en buffet, vil en pose med nye kogte kartofler med jord på, tiltrække opmærksomhed. Eller lav en tyk dressing med godt med krydderurter i, kom evt. i en urtepotte, – maltjord som et godt lag øverst, og stil så radiser eller små nye gulerødder med blade ned i urtepotten. Servér som snacks til et glas øl.
Forsøg dig frem, og kør det i bedste Noma stil, og server dine retter direkte fra haven, og stadig med “jord” på.

radise

DSC_0023

Print

11 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*