• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter

Servér jord på maden.

Udgivet: 28. jul. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har flere gange set den spændende jord, f.eks. kan vendes med nye kartofler og serveres som nyopgravede kartofler. "Jorden" smager ikke af så meget, så den overdøver ikke smagen af maden, men det er et sjovt indslag.

Opskriften på maltjord, har jeg fundet i bladet Gastro.

Maltjord
100 g hasselnødder
100 g hvedemel
70 g brændt maltmel
30 g sukker
70 g øl
30 g smør

Hasselnødder blendes helt fint, som mel. De øvrige ingredienser kommes i, og det hele køres godt i en blender, indtil det er blandet helt sammen. Det ligner en gang mudder, og og det skal du have hænderne i nu. Spred det ud på en bageplade med bagepapir, i så pænt et lag, som det nu kan lade sig gøre.
Bages i ovnen ved 120 grader i ca. 45 min, eller indtil det virker bagt. Lad pladen stå og køle af, til massen er helt kold. Kom så "jorden" i blenderen igen, og blend det til en porøs jord, som nu er klar til brug.

Maltjorden kan bruges til mange ting. På en buffet, vil en pose med nye kogte kartofler med jord på, tiltrække opmærksomhed. Eller lav en tyk dressing med godt med krydderurter i, kom evt. i en urtepotte, - maltjord som et godt lag øverst, og stil så radiser eller små nye gulerødder med blade ned i urtepotten. Servér som snacks til et glas øl.
Forsøg dig frem, og kør det i bedste Noma stil, og server dine retter direkte fra haven, og stadig med "jord" på.

Mere inspiration

  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
  • squash syltet som asier
    Squash syltet som asier
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Vinsuppe og Skinke med stuvede kartofler

Risotto med grønt

Svinekæber

De forkerte Baoer

Riskage fra Højer

Miso som i Berlin

Lørdagens Frokostsalat

Hurtig Pastasalat

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Bent

    august 24, 2018 at 5:02 pm

    DET lyder godt nok ULÆKKERT...
    En ting er "maltjord", men at servere kartofler med jord (eller maltjord) er da helt hen i vejret...
    Og så ser det oven i købet ud som om, at kartoflerne er MED skræl..
    Kom nu lige ned på "jorden" igen...

    Svar
  2. Gitte

    august 19, 2018 at 6:53 pm

    Hej!
    Kan man bruge ‘almindelige’ urtepotter af rødler? Skal de være glaseret indvendig? Findes der nogle, der er godkendt til mad?

    Svar
    • Ellen

      august 19, 2018 at 7:07 pm

      Hej GItte.
      Jeg bruger helt almindelige lerpotter som ikke er behandlet med noget. Inden jeg bruger dem, har jeg væddet dem godt med olie, så brøddet kan komme ud af potten igen. Men du kan også sagtens komme bagepapir i potte. Gør dit bagepapir vådt, så er det nemt at få det pænt ned i din urtepotte.

      Svar
  3. Ellen

    marts 08, 2017 at 2:23 pm

    Bare på køkkenbordet. Hvis det komme i køleskabet, tror jeg det vil klumpe.

    Hilsen Ellen

    Svar
  4. Birgitte

    marts 08, 2017 at 2:07 pm

    Hej Ellen
    Hvis man laver det i forvejen, hvordan skal det så opbevares. På køl eller fx bare på køkkenbordet?

    Svar
  5. Ellen

    december 21, 2014 at 8:21 pm

    Hej martin

    Du kan sagtens lave "jorden" nogle dage i forvejen. Du gemmer det blot i et glas med låg, og det er klar til brug når du skal bruge det.

    Rigtig god jul 🙂

    Hilsen Ellen

    Svar
  6. Martin

    december 21, 2014 at 3:02 pm

    Hej Ellen
    Rigtig spændende ide og sjovt indslag til maden.
    Kan det laves en dag eller to i forvejen og hvordan skal det evt opbevares?

    Svar
  7. Kim Vind

    december 14, 2014 at 9:08 am

    Hvor kan maltmel købes

    Svar
    • Ellen

      december 14, 2014 at 3:33 pm

      Hej Kim
      Det kan du købe mange steder. Irma fører det, Skærtoft Mølle, Specialkøbmanden på nettet og vist også hos Matas.

      Svar
  8. Ellen

    juli 28, 2013 at 4:48 pm

    Åh ja, undskyld, det er brændt maltmel.

    Sommerhilsen fra
    Ellen

    Svar
  9. Jens Sejer Johansen

    juli 28, 2013 at 3:39 pm

    Er det lyst eller brændt maltmel du bruger?

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.