Man kan altså nemt spise is, selvom det regner udenfor. (Øh – det kan vel ikke regne indenfor.) Men is kan alle have ligemeget hvornår. Jeg ved, at det også smager ganske fint til morgenmaden.

Lysten til at lave en is med guldkarameller, kom da jeg stod i kø ved købmanden den anden dag. Hvorfor er slik og søde sager altid ved kassen? Det frister svage sjæle som mig.

Men jeg stod altså der, og overvejede om jeg skulle komme en pose Guldkarameller i kurven. Sådan som en trøst fordi der var kø ved kassen. Og vupti, så lå den der. Den dårlige samvittighed brændte lidt, men så kom hjælpen. For jeg tænkte, at hvis jeg nu laver en chokoladeis med guldkaramellerne i, så er det jo for bloggens og isens skyld jeg købte dem. Smart synes jeg selv.

Men så skulle der også laves is. Og det er rent faktisk ganske nemt.

[ingredients title=”Chokoladeis med Guldkarameller”]

  • 220 gr god flødechokolade
  • 1 dl fløde
  • 2½ dl mælk
  • 15 guldkarameller

Kom det hele, UNDTAGEN guldkaramellerne i en gryde, og smelt det ganske langsomt sammen. Når det hele er smeltet sammen, sættes blandingen til afkøling. Den skal være helt kold. Inden du kommer isen i ismaskinen, piskes den let med en håndmikser.
Kom det i ismaskinen, og kør til det har konsistens som softice.
Har du ingen ismaskine, kommer du nu isen i en beholder og sætter i fryseren. Der skal røres rundt mindst hver ½ timer, indtil isen er som softice.

Imens skæres guldkaramellerne i små stykker.

Når det er blevet til softice, vendes karamellerne i isen, som nu kan kommes i små isforme til pindeis, eller i en beholder. Jeg har brugt de små forme, og fik 15 små ispinde ud af det.

Overtræk evt. pindeisene med mørk chokolade. (der skal bruges ca. 300 gr. til overtræk). Et par af mine, fik også lidt pynt i form af striber af hvid chokolade.

[/ingredients]

Man kan lige ane, lidt karamelstykker i isen. Pas på ikke at skære dem alt for små, så man slet ikke kan nå at smage 🙂

Fordi der er mælk i, og ikke ren fløde, smelter de lidt hurtigere. Men så har du heller ikke besværet med at en liter is, først skal stå lidt, inden den kan anvendes. Den er god fra starten.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter