• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Shakshuka - eller tomat og æg

Shakshuka - eller tomat og æg

Udgivet: 17. aug. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Shakshuka er en populær israelsk ret, der kan spises hele dagen. Den er hurtig lavet, og man kan lave en ordentlig portion ad gangen, og så slå det antal æg ud, som man er personer. Jeg serverede hjemmebagt madbrød til, men et par pitabrød smager også rigtig godt at dyppe i saucen.  Om det er autentisk ved jeg ikke, men kan man ikke undvære kød, kan man komme lidt chorizopølse  i skiver i.

Shakshuka (som jeg laver den)
olivenolie til at stege i
½  løg, skrællet og skåret i tern
1  fed hvidløg, hakket
1 grøn eller rød peberfrugt, hakket
500 gr tomater i tern eller 2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 tsk chili
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
Salt og peber efter smag
3 æg
Evt. lidt fetatern eller persille til pynt

I  en dyb, stor stegepande eller sauterpande kommes løgtern, peberfrugt og hvidløg i, og svitset let. Hæld tomaterne i tern eller indholdet af de 2 dåser ved sammen med pure og krydderier, læg låg på og lad retten simre i ca 30 min. Smag til - det skal være lidt stærkt.
Slå nu æggene ud ovenpå tomatsaucen, så de ligger lidt fra hinanden. Læg låg på panden og lad det simre 5 - 10 min, alt efter hvor pocheret du vil have æggene.

Server med noget godt brød til at dyppe i saucen.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Flødebolle Brownies

Jordskokkesuppe med kokosmælk

cookies med chokolade

Cookies med chokolade - sprøde chokoladecookies

Pebermyntekonfekt

Kompot af tørret frugt.

Chokolade-yoghurt Fromage

Kylling med ananas og karrysovs

Kylling med ananas og karrysovs

Snacks til dip eller måske ost.

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.