MADBLOG & LIVSSTIL

Banankage med kokos

Pyh sikke et problem jeg havde i går. I køleskabet lå to bananer der efterhånden var blevet lidt velmodne. Jeg har det jo ikke godt med at smide mad ud, så jeg var simpelthen nødt til at bage en banankage. Sådan skulle det lyde, men inderst jublede jeg, for der var en anledning til at bage den lækreste banankage med både chokolade og kokos. Min mors opskrift, og den er bare mums, og holder sig i flere dage. Så skal du nok lave en større portion, for den her bliver ret hurtigt spist. Min mor kom egenlig glasur med kakao oven på kagen, men jeg synes nu der skal rigtig chokolade på. Det smager meget bedre.

[ingredients title="Banankage"]

 • 125 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • 2 æg
 • 1 - 2  godt modne bananer efter størrelse
 • 125 gr mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 50 gr hvid ell.mørk chokolade
 • 2 spsk kokosmel
 • 100 gr mørk chokolade
 • 20 gr smør
 • kokos til drys

Rør det bløde smør godt med sukkeret, så det er helt samlet. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det godt rundt sammen med kokosmel,  de mosede bananaer og finthakket chokolade,

Kom dejen i en smurt form (ca. 20 x20 cm) og bag kagen ved 200 grader i ca. 30 min. Mærk med en pind, om den err færdig. Der må ikke hænge dej ved.

Lad kagen afkøle helt, inden du i en gryde smelter de 20 gr smør, tager gryde af varen og blander chokoladen i. Når den er helt smeltet hældes den ud på kagen og du drysser med kokosmel.

[/ingredients]

Så er der friskbagt banankage til kaffen søndag. Mums siger jeg bare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *