Surrib – efter min fars opskrift.

Surrib – efter min fars opskrift.

Jeg ved det, – der er lang tid til jul endnu. Men hvem siger, at surrib kun kan spises til jul? Ja jeg havde nu lyst til det lige nu!

Hjemme hos os, var det altid min far der lavede surrib til jul. Ingen andre kunne lave det som han kunne. Lige tilpas sur, men ikke for sur.

Han, og de fleste andre, lavede det dog af ribbensteg. Jeg er lidt “allergisk” overfor det fede kød, så derfor laver jeg det af en kamsteg. Alt alt for tørt sagde min far, men jeg synes det lige er perfekt.

Sønderjysk Surrib.

  • 1 kamsteg, nakkesteg eller ribbensteg
  • 0,75 l eddike uden farve
  • 0,75 l vand
  • laurbærblade
  • peberkorn
  • salt

Kødet kommes i gryden med de øvrige ingredienser. Koges til kødet er mørt, og tages så op for at køle helt af. Det er nemmest at skære pæne skiver, når kødet er koldt, jeg venter altid til dagen efter.

Skæres i tynde skiver og kommes i en form.
Suppen fra gryden måles af.

  • 1½ l suppe
  • 18 bl. husblas

Husblasen lægges i koldt vand 10 min. Suppen sies, måles af og gives et opkog, tages af varmen og husblasen smeltes her i.
Hældes ud over skiverne så de lige netop dækkes.
Skal stå til det er helt stivnet.

Serveres til et stykke god rugbrød med sennep og rødbeder.

Ingen julefrokostbord uden Surrib!

Print

7 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*