• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt

Dadler, Marcipan og Kaffe.

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Det er jo december, og vi skal lave konfekt i denne måned. Og så er jeg nødt til at afprøve alt det jeg tænker kunne smage godt, inden jeg laver konfekten til juleaften. I dag havde jeg en idé med dadler, mandler og marcipan. Undervejs tilsatte jeg lidt romlikør og kaffe, og proppede det i fyldte chokolader. Vupti der var lækkert konfekt til smagning. Og jo, de fleste blev pænt lagt i en dåse, og gemt til jul. Ikke helt populært hos min mand, men jeg var en kost, og holdt på at de skulle gemmes.

[ingredients title="Dadler, Marcipan og Kaffe"]

  • 100 gr bløde dadler uden sten
  • 100 gr marcipan i mindre stykker
  • 50 gr mandler
  • 1 spsk Romlikør
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk kakao
  • 300 gr god chokolade

Start med at blende mandler groft, kom dadler og marcipan i og kør med blenderen. TIlsæt kakao, likør og kaffe og blend det rigtig godt sammen til en grov, let klistret masse.

Smelt de 200 gr chokolade over vandbad mens du rører. Hak de sidste 100 gr. fint. Tag skålen med chokolade af vandbadet når det er smeltet, og kom den resterende finthakkede chokolade i. Rør til det hele er smeltet.
Hæld chokolade i formene, bank let og vend dem på hovedet så  det overskydende chokolade kan løbe ud. Skrab kanten ren inden du sætter dem i køleskabet ca. 10 min. Tag formene ud og fordel dadel-marcipanmassen i formene, og luk dem med et nyt lag chokolade. Sættes igen i køleskabet inden de forsigtigt trykkes ud af formene. Skal det være festligt, kan du drysse dem med lidt guld eller sølvstøv.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej

Dampet Torsk med krydderier

Hygge og Pasta med ærtepesto

Flæskesteg

Trøffelsnitter med mandler

Frøken Fryd med den søde campingvogn

Sommertærte med Hyldeblomstmousse

Sønderjydsk Nytårsmenu

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.