MADBLOG & LIVSSTIL

I dag blev det til restemad fra fryseren. Vi havde et halvt farsbrød i fryseren, som blot skulle varmes i ovnen. Den var lige så god som da den var frisklavet, men det var så absolut også fordi vi fik en helt fantastisk lun efterårssalat til farsbrødet. Salat behøves ikke altid være kold, og ofte får man lidt mere smag ud af det, når grøntsagerne lige vendes en gang på panden. Jeg valgte at vende dem i en god olivenolie med appelsinsmag, som passer perfekt til grønkålen. Bruger du almindelig olie, kan der krydres med andre krydderier, eller hold den helt enkel med salt og peber.

Grønkål skal snittes ret fint for ikke at virke for groft i en salat, men når du lige vender den på panden, så den er mør, men stadig sprød, må den gerne hakkes lidt grovere.


[ingredients title=”Lun Efterårssalat”]
Som tilbehør til 3 – 4 pers.

  • 100 gr grofthakket grønkål
  • 150 gr brune champignon
  • 130 gr æblebåde
  • 200 gr hokkaido i tern
  • appelsin olie eller anden olie til at stege i
  • salt og peber
  • 50 gr salte græskarkerner
  • 50 gr rosiner eller tranebær

Gør alle grøntsager klar, inden du går igang med at vende den på panden.

Start med at komme hokkaidoternene på en varm pande med olie. Rør i dem, mens de bliver møre og let brune. Lad dem stadig have lidt bid, så de ikke bliver helt bløde. Det tager ca. 5 – 10 min, alt efter hvor store dine tern er. Hæld dem op på en tallerken.
Kom champignon og æbler på panden og vend dem rundt på panden med olie, men ikke mere end et par minutter. TIlsæt grønkålen og lad det hele svitse til grønkålen er mør,men stadig sprød. Smag på den, så fornemmer du nemt når den er fin. Det går ret hurtigt.

Kom alle grøntsager sammen i en skål og krydr med salt og peber. Pynt med salte græskarkerner og tranebær.

Server salaten straks, mens den stadig er let lun.

Passer til de fleste kødretter, og er også god som en kødfri ret.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter