MADBLOG & LIVSSTIL

Gulerodspatéer

Den anden dag fik vi Pulled Pork, og der var heldigvis rester til dagen efter. Åh det smager bare så godt! Også koldt. Så der skulle bare lidt tilbehør til, så var middagen klar. Det blev til små gulerodspatéer, lavet i halve kugleforme. Både god og flot at se på.

pulled-pork

De små patéer smager faktisk også godt kolde, så lav endelig rigeligt nu du er i gang.

braedt-pulled-pork-gulerodder4 forårsløg forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk stegeolie
300 g gulerødder
1 økologisk citron
1 dl rasp
1 dl mælk
1 lille bundt persille
lidt basilikumblade
Salt og peber
1 æg

gulerodspostej

Skær 2-3 gulerødder i tynde strimler på langs. For 6 kugleforme med strimlerne, eller anden form. Jeg bruger silikoneform, så det var ikke nødvendigt at bruge bagepapir eller smørre.
Skær forårsløg og hvidløg i tynde skiver og svits dem i olien.
Riv gulerødderne groft som til gulerodssalat og kom også dem på panden. Svitser til det er klart, ca. 4-5 min.
Tag panden af varmen og nu skal citronsaft, fintrevet citronskal, rasp og mælk røres i. Rør til det er en samlet masse.
Lad det trække i 10 min. Imens hakkes persillen og basilikum, som tilsættes sammen med salt og peber.
Til aller sidst, røres ægget i massen og den er nu klar til at komme i formene.

Patéerne skal bages ved 200 grader i ca. 30 min.

gulerodspate-snit

coleslaww-gulerodspostej

print

2 reaktioner

  1. Mange tak. Jeg synes også det er dejligt med lidt andet, men kommer man lidt bacon i, er de faktisk også gode som et helt måltid.

    Sommerlige hilsner
    fra Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter