Gulerodspatéer

Den anden dag fik vi Pulled Pork, og der var heldigvis rester til dagen efter. Åh det smager bare så godt! Også koldt. Så der skulle bare lidt tilbehør til, så var middagen klar. Det blev til små gulerodspatéer, lavet i halve kugleforme. Både god og flot at se på.

De små patéer smager faktisk også godt kolde, så lav endelig rigeligt nu du er i gang.

4 forårsløg forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk stegeolie
300 g gulerødder
1 økologisk citron
1 dl rasp
1 dl mælk
1 lille bundt persille
lidt basilikumblade
Salt og peber
1 æg

Skær 2-3 gulerødder i tynde strimler på langs. For 6 kugleforme med strimlerne, eller anden form. Jeg bruger silikoneform, så det var ikke nødvendigt at bruge bagepapir eller smørre.
Skær forårsløg og hvidløg i tynde skiver og svits dem i olien.
Riv gulerødderne groft som til gulerodssalat og kom også dem på panden. Svitser til det er klart, ca. 4-5 min.
Tag panden af varmen og nu skal citronsaft, fintrevet citronskal, rasp og mælk røres i. Rør til det er en samlet masse.
Lad det trække i 10 min. Imens hakkes persillen og basilikum, som tilsættes sammen med salt og peber.
Til aller sidst, røres ægget i massen og den er nu klar til at komme i formene.

Patéerne skal bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*