MADBLOG & LIVSSTIL

Æbledessert

Lige nu, er der sikkert flere af jer der kan sige I har efterårsferie. Jeg holder en miniferie torsdag - fredag, hvor jeg drager en tur til hovedstaden. Jeg skal med toget, og det glæder jeg mig faktisk til - togturen. Det er så dejligt afslappende. Der er en masse planer, men nu må vi se hvad der kan nåes. I skal nok høre om det, og det bliver I gourmetoplevelser, men oplevelser som rigtig turist. Ja altså Torvehallerne og Papirøen kommer jeg nu ikke udenom, de skal besøges. Og så selvfølgelig  LêLê Street Kitchen. Gode tips modtages også meget gerne.

aeblekage-rom-flodeskum-21-2
Men altså efterår og efterårsferie er jo helt bestemt ikke bare kartoffelferie, der er også æblerne. De danske er rigtig gode lige nu. Jeg har lavet en lille hurtig dessert, som kræver få ingredienser og som kan laves hurtigt.

Opskriften fandt jeg inde på Molekymi, og er lavet af Søren Lyck, og der skal bruges følgende til 4 små portioner:

Æbler
300 g æbler
100 g sukker
2 spsk  citronsaft
1 hel kanel
60 g rosiner
¼ dl rom

Crumble
110 g mel
100 g flormelis
50 g smør

Æble og kanelskum
100 ml piskefløde
¼ tsk  kanel

Æblerne skrælles. kernehus fjernes og de skæres i små tern. I en gryde kommes citronsaft, rom , sukker, rosiner og kanelstang og det koges op. Tilsæt æbletern og lad dem koge med i 5 min.
Lad det hele afkøle imens crumblen laves klar.
Bland mel, flormelis og smør med hænderne, så det minder om revet ost. Fordeles på et stykke bagepapir, og bages ved 160 grader i ca. 15 min. det skal lige begynde at tage farve. Ladet det endelig afkøle inden du rører ved det.

Æblerne tages op af lagen som du gemmer til senere.
Tag dine glas og kom skiftevis crumble og æbler i.
Pisk fløden til skum sammen med kanel, og bland forsigtigt lagen fra æblerne i. Der kan istedet tilsættes æblejuice, men jeg synes det gav en super god smag med lagen.

aeblekage-rom-flodeskum-24-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *