• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Salater

Blomkål med mormordressing

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Og nu vi er igang, kan du lige så godt få en salat mere med blomkål 😉

Hvis du har det lige som jeg, og er vild med broccolisalaten med rosiner og bacon, så skal du prøve denne her med blomkål. Den er frisk og lækker og passer bare så fint til de fleste grillretter. Og smagen af mormordressing er så absolut forbundet med sol og sommer, - mener jeg ihvertfald 🙂

[ingredients title="Blomkålssalat"]
4 pers.

  • 300 gr finthakket blomkål
  • 250 gr vindruer
  • 1 løg
  • 150 gr grønne bønner
  • 150 gr baconskiver
  • 2 dl piskefløde
  • saften fra 1 citron
  • ca. 4 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Start med at stege baconskiverne sprøde, og lad dem ligge på et stykke fedtsugende papir og køle af.

Blancher de grønne bønner hurtigt, og lad også em køle af.

Snit blomkålen helt fint og skær vindruerne i halve. Skær løg i små tern og de afkølede bønner i mindre stykker.

Bland alle dele i en smuk skål.

Til dressing blandes fløde, citronsaft og sukker til det begynder at tykne lidt. Smag til med salt og peber, og hæld over salaten.

Bræk baconstykkerne i mindre stykker og drys over inden servering. Salaten har godt af at trække lidt med dresingen inden, gerne en times tid.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

pannaCottaEfteraar

Efterårs Panna Cotta

Stubbe i Fad - Pandekager med fyld

Kylling med Abrikoser og krydderier

Surrib - efter min fars opskrift.

Brunkager med valnød

Weekend Hos Mette

Sur-sød Kartoffelsalat

Farsbrød med krydderurter og Tomatsalsa

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.