Og nu vi er igang, kan du lige så godt få en salat mere med blomkål 😉
Hvis du har det lige som jeg, og er vild med broccolisalaten med rosiner og bacon, så skal du prøve denne her med blomkål. Den er frisk og lækker og passer bare så fint til de fleste grillretter. Og smagen af mormordressing er så absolut forbundet med sol og sommer, - mener jeg ihvertfald 🙂
[ingredients title="Blomkålssalat"]
4 pers.
- 300 gr finthakket blomkål
- 250 gr vindruer
- 1 løg
- 150 gr grønne bønner
- 150 gr baconskiver
- 2 dl piskefløde
- saften fra 1 citron
- ca. 4 spsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
Start med at stege baconskiverne sprøde, og lad dem ligge på et stykke fedtsugende papir og køle af.
Blancher de grønne bønner hurtigt, og lad også em køle af.
Snit blomkålen helt fint og skær vindruerne i halve. Skær løg i små tern og de afkølede bønner i mindre stykker.
Bland alle dele i en smuk skål.
Til dressing blandes fløde, citronsaft og sukker til det begynder at tykne lidt. Smag til med salt og peber, og hæld over salaten.
Bræk baconstykkerne i mindre stykker og drys over inden servering. Salaten har godt af at trække lidt med dresingen inden, gerne en times tid.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her