Verdens bedste Chokoladeis

Det er stadig varmt, og jeg satser på, at vejret holder lang tid endnu. Så jeg laver is på livet løs, og underligt nok, forsvinder de som dug for solen. Ja det er ikke fordi de smelter i varmen, men nærmere i maven :-)

Jeg har brugt opskriften fra den skønne Malou (Klidmoster.dk). Den er hurtig at lave, lige til at kugle op direkte fra fryseren og så smager den fantastisk. Jeg fandt også en næsten identisk 0opskriften her, og de 2 opskrifter sammen, blev til den her:

Verdens bedste Chokoladeis
1 dåse kondenseret mælk
120 gr god chokolade (evt. halv mørk og halv mørk med ingefærsmag)
2½ dl piskefløde
2½ dl kogende vand

Smelt chokoladen over vandbad, og kom den kondenserede mælk i. Bliver den svær at røre ud, sættes skålen blot lidt i vandbadet igen.
Rør kogende vand i chokolademælken, lidt efter lidt og helt langsomt. Tilsidst tilsættes piskefløden (skal ikke piskes til skum inden). Det er helt rigtigt, at den er flydende som vand.

Jeg brugte 60 gr. mørk chokolade og 60 gr. mørk chokolade med ingefær smag. Jeg overvejede at bruge  flødechokolade, som jeg havde liggende, men blev så lidt nervøs for, at det blev for sødt. Den mørke chokolade er simpelthen så mild i isen, at alle kan li’  det.
Vil man have lidt finthakkede nødder i, skal man fryse isen til en tyk grød først, før man tilsætter dem. Ellers vil de alle ligge sig på bunden.

Jeg serverer chokoladeisen med en sorbet af havtorn. Det giver en fantastisk farve, og et godt modspil til den søde chokoladeis.

Denne is kan man selvfølgelig også tilsættes andre smagstilsætninger, som f.eks. mosede jordbær. Det har jeg her gjort, og lavet 2 lag i mine iskager. Der er dog den forskel, at jordbær indeholder en del vand, og isen bliver mere “iset” og knap så blød som chokoladeisen. Måske man kan regulere det ved, at komme lidt mindre vand i.

En lidt forfrossen jordbæris med chokoladeis på toppen. Og en jeg forsøgte at overtrække med chokolade.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*